Geely Emgrand este noua limuzina la preț de Dacia Logan

Autor: Elena Luchian 30 aug. 2021 Știri auto

Geely a prezentat cea de-a patra generație a limuzinei Emgrand la Salonul Auto din China. Emgrand este cel mai popular model chinezesc.

GALERIE FOTO

Emgrand s-a dovedit a fi cel mai popular model chinezesc în ultimii nouă ani. Nu mai puțin de 3,25 de milioane de clienți au ales un exemplar. Noua generație are la bază platforma BMA (Modular Architecture). Litera B din denumirea ei face referire la segmentul B.

Emgrand este un sedan accesibil, cu design modern și cu un pachet tehnologic generos. Noua generație propune o mașină cu totul nouă. Aceasta măsoară 4.638 de milimetri în lungime, 1.820 de milimetri în lățime și 1.460 de milimetri în înălțime.

Limuzina vine cu o grilă a radiatorului de mari dimensiuni, flancată de faruri alungite. În partea posterioară, stopurile cu tehnologie LED sunt unite de o bandă luminoasă, o soluție preluată din segmentul premium. Geely îi trece în cont un coeficient aerodinamic de numai 0,27.

Cabina afișează un design minimalist, cu linii simple și clare. Pentru a fi pe placul clienților chinezi cu gusturi extravagante, sedanul poate fi comandat cu diverse combinații de culori aprinse.

Viitorul posesor de Emgrand beneficiază de prezența unui instrumentar de bord digital de 12,3 inci și poate controla funcțiile mașinii prin intermediul unui ecran tactil de 10,25 inci. Producătorul menționează și o cameră video cu vedere la 540 de grade. E o mențiune bizară în condițiile în care împrejurimile pot fi observate în totalitate cu o cameră cu vedere la 360 de grade.

Geely Emgrand – o singură motorizare

Un singur motor este disponibil pentru început. Este vorba despre o unitate de 1,5 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 114 cai putere și un cuplu de 147 Nm. Resursele sunt livrate către ambele punți prin intermediul unei transmisii manual cu 5 trepte sau al unei cutii CVT.

Compania vinde acest sedan la preț de Dacia Logan. Cea mai accesibilă versiune costă 87.000 de yuani, echivalentul a 11.395 de euro. La polul opus se află o Emgrand cu preț de pornire de 92.000 de yuani, adică aproximativ 12.050 de euro. Aceasta din urmă este mai accesibilă decât versiunea de top Dacia Logan TCe 90 CVT, care pornește de la 13.250 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide