General Motors și Honda vor construi împreună mașini electrice începând din 2027

Autor: Mihai Morcovescu 10 apr. 2022 Știri auto
General Motors și Honda vor construi împreună mașini electrice începând din 2027

General Motors și Honda au anunțat încheierea unui parteneriat prin care vor construi o nouă generație de mașini electrice. Viitoarele modele cu emisii zero vor fi dezvoltate pe o platformă comună, iar primul dintre acestea își va face debutul în cursul anului 2027.

Honda are un parteneriat pe probleme de electromobilitate și cu Sony

După o colaborare care durează de aproape un deceniu, General Motors (GM) și Honda își extind această colaborare. Cele două companii vor dezvolta împreună o arhitectură nouă dedicată vehiculelor electrice. Aceasta va oferi mașini cu emisii zero „accesibile”, care vor fi lansate mai întâi pe piața din America de Nord, iar ulterior la nivel global.

Primul model bazat pe noua platformă ar putea fi un SUV compact electric complet nou, care își va face apariția în 2027 pe piața din SUA. Segmentul crossoverelor este cel mai mare din lume la ora actuală, cu volume anuale de peste 13 milioane de vehicule.

Acest model, dar și celelalte ce vor folosi pe noua arhitectură, vor primi acumulatori cu tehnologie Ultium, care este dezvoltată de General Motors. În același timp, companiile vor colabora pentru dezvoltarea unor noi acumulatori pentru vehiculele electrice. Scopul îl reprezintă reducerea costurilor electrificării, dar și îmbunătățirea performanțelor și promovarea sustenabilității viitoarelor vehicule.

În urmă cu doi ani, GM și Honda anunțau planuri de a dezvolta două vehicule electrice. Primul dintre acestea va fi crossover-ul electric Honda Prologue, care urmează să fie produs de GM și care va fi lansat la începutul lui 2024. Acesta va fi urmat la scurt timp de primul SUV cu zero emisii Acura.

De asemenea, cele două companii vor dezvolta împreună modelul Cruise Origin. Este unul dintre primele vehicule complet autonome concepute special pentru serviciile de livrări fără șofer.

„GM și Honda vor împărtăși cele mai bune strategii de tehnologie, design și producție. Împreună vom livra mașini electrice accesibile și dorite la nivel global”,  a declarat CEO-ul GM, Mary Barra.

Mișcarea vine la scurt timp după ce Honda a anunțat un parteneriat cu gigantul tehnologic Sony pentru dezvoltarea vehiculelor electrice . Împreună, cele două branduri nipone vor crea o nouă eră a mobilității și a serviciilor de mobilitate.

Sursa: General Motors

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide