Noul SUV electric Lotus Eletre a debutat cu 700 CP. Vânzările încep în 2023 (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 30 mart. 2022 Știri auto

După o campanie de promovare întinsă pe mai multe luni, producătorul britanic de automobile Lotus a dezvăluit noul SUV electric Eletre. Modelul este dezvoltat pe platforma Electric Premium și promite să ofere cel puțin 600 CP și o autonomie de 600 de kilometri.

De pe noul Lotus Eletre nu lipsesc elementele aerodinamice active

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere tehnic, Eletre este doar primul dintre cele trei vehicule cu emisii zero pe care Lotus le va dezvălui în următorii ani. Pe lângă faptul că sugerează că definește o mașină electrică, numele are origini maghiare. Acesta se traduce prin „prinde viață” și subliniază renașterea mărcii deținută de chinezii de la Geely.

Noul Eletre este primul Lotus cu patru uși care nu este o versiune modificată a unui model existent așa cum a fost cazul lui Carlton în anii ’90. SUV-ul electric are o lungime de 5.105 mm, fiind cu 179 mm mai lung comparativ cu rivalul direct Porsche Cayenne. Înălțimea este de 1.630 mm, iar ampatamentul măsoară 3.019 mm. În dreptul lățimii sunt trecuți 2,135 mm cu oglinzi digitale și 2.231 mm cu oglinzi exterioare.

Din punct de vedere estetic, noul Lotus Eletre preia elemente de design de la actualele modele Emira și Evija. Se disting capota scurtă cu două prize de aer de mari dimensiuni și bara de protecție proeminentă. De asemenea, nu lipsesc elementele aerodinamice active precum cele de la nivelul grilei.

Una dintre cele mai interesante detalii de design îl reprezintă spoilerul din spatele plafonului. Acesta este împărțit în două jumătăți care seamănă cu două aripi pentru a permite senzorului LIDAR montat pe plafon să aibă o vedere clară în spatele mașinii când activezi tehnologia de conducere autonomă.

De asemenea, Eletre poate fi comandat și cu oglinzi digitale cu camere video în locul oglinzilor exterioare tradiționale. Standard este oferită Suspensia pneumatică este oferită în standard. Pe lista de „opționale” sunt incluse un sistem de direcție integrală, bare anti-ruliu active și diferențial activ cu alunecare limitată.

Cel puțin 600 CP și autonomie de 600 km

Trecând la interior, clienții vor regăsi un volan futurist pătrățos, similar cu cel de pe modelele Tesla. În plus, șoferul beneficiază de un instrumentar de bord digital și de un „Head-up Display” cu realitate augmentată.

Central a fost montat un display de 15,1 inch, iar în dreptul pasagerului din dreapta există un al treilea display montat în planșa de bord. În plus, există un ornament care imită fibra de carbon și care este realizat din materiale reciclate. Spațiul pentru bagaje este generos, având 477 de litri, însă nu la fel de generos precum cel de pe Cayenne Coupe E-Hybrid (500 de litri).

Din punct de vedere tehnic, noul Lotus Eletre va fi oferit în trei versiuni. Modelul „entry-level” va livra 600 CP. În aceste condiții, SUV-ul britanic va realiza sprintul 0-100 de km/h în mai puțin de 3 secunde și va atinge o viteză de vârf de 260 km/h. Cea mai puternică versiune va oferi 700 CP.

Noul Lotus Eletre va fi pus în vânzare în Europa și în China în 2023, iar un an mai târziu în SUA. Este primul Lotus care va fi construit în China, la noua fabrică din Wuhan. Viitoarele mașini sport ale britanicilor vor continua să fie asamblate la fabrica din Hethel (Anglia).

Sursa: Lotus

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lotus


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide