Generația fulgilor de nea: tinerii se simt „vânați” de polițiști în trafic

Autor: Cristian Agatie 26 sept. 2021 Știri auto

Generația fulgilor de nea: tinerii se simt „vânați” de polițiști în trafic, chiar dacă aceștia sunt cei care încalcă legea. După o amendă de peste 3.000 de lei, un șofer din București s-a plâns că a fost sancționat pentru că „avea șapca invers”.

Intră în Galeria FOTO

O acțiune desfășurată de polițiști în acest weekend a fost contestată de cei mai tineri contravenienți, care s-au simțit „vânați” de polițiști. Cu mașina în neregulă, un tânăr de 25 de ani s-a arătat indignat că a fost amendat de polițiști. Potrivit acestora, autovehiculul condus de tânăr prezenta deficiențe periculoase la sistemul ABS și airbag, lumini neconforme față de alta culoare si intensitate, precum și modificări constructive neomologate la sistemul de evacuare și suspensie.

Pentru toate acestea, tânărul a primit o amendă în valoare de 3.045 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare, precum și a plăcuțelor cu nr de înmatriculare. Nemulțumit, tânărul și-a vărsat năduful în fața jurnaliștilor, susținând că a fost „vânat” de polițiști.

„Hai să-i oprim pe toți cu mașini sport, mai aveam șapca invers, dacă știam mă îmbrăcam la cămașă cu cravată, poate mă luau mai în serios”, a declarat șoferul contravenient.

Tinerii se simt „vânați” de polițiști în trafic. De ce cred asta?

În total, polițiștii au dat 40 de amenzi pentru defecțiuni tehnice și spun că vor continua acțiunile de acest fel. Astfel, au fost controlate peste 50 autovehicule (10 moto) și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 20.500 lei. Din totalul sancțiunilor, 34 (3 moto) au fost aplicate pentru deficiențe tehnice după cum urmează:

  • 4 pentru modificări ale sistemului de evacuare noxe (1 moto);
  • 2 pentru modificări neomologate ale autovehiculului;
  • 28 pentru alte deficiențe tehnice (2 moto).

În cadrul activităților de control au fost retrase și 13 certificate de înmatriculare (1 moto) pentru defecțiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român și 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

„Polițiștii Brigăzii Rutiere, în colaborare cu RAR au efectuat activități de control în trafic pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice, precum și pentru diminuarea disconfortului tehnic produs de autovehicule cărora le-au fost făcute modificări neomologate ale sistemului de evacuare” – a declarat Andra Arsintescu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

Nu este prima oară când polițiștii din Capitală îi iau la ochi pe șoferii cu mașini modificate. Tinerii trebuie să înțeleagă că mașinile nu pot fi modificate după cum îi taie capul, ci trebuie să respecte prevederile legale. În cazul în care mașina are modificări la sistemele de siguranță, aceasta nu poate circula decât după omologarea acestor modificări, la Registrul Auto Român.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide