Genesis GV70 în varianta electrică are 490 CP și 400 km autonomie

Autor: Mihai Morcovescu 19 nov. 2021 Știri auto

Genesis, brandul premium deținut de grupul Hyundai Motor, a lansat la Guangzhou Motor Show versiunea electrică a SUV-ului GV70. Modelul promite o autonomie de 400 de kilometri și va fi disponibil și în Europa.

Modul „Boost” crește puterea cu aproape 300 CP

Genesis GV70 în varianta electrică are 490 CP și 400 km autonomie

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Botezat Electrified GV70, noul model cu zero emisii de la Genesis este cel de-al treilea de acest gen după Electrified G80 şi noul GV60. GV70 electric vine echipat cu două motoare electrice care dezvoltă împreună o putere maximă de 217 CP și 350 Nm de cuplu.

Odată activată funcția „Boost”, puterea va fi de 490 de „cai”, iar cuplul va ajunge la 700 Nm, cifre care ajută SUV-ul să facă sprinbtul 0-100 km/h în 4,5 secunde.

Autonomia maximă anunțată de constructorul coreean cu o singură încărcare a bateriei este de 400 de kilometri pe baza standardului coreean. Reprezentanții Genesis nu au anunțat ce capacitate va avea bateria lui Electrified GV70, dar se știe că aceasta suportă o încărcare rapidă de până la 350 kWh. Repriza de încărcare de la 10% la 80% se va realiza în doar 18 minute atunci când SUV-ul va fi conectat la o priză de 350 kW.

Cei de la Genesis au aplicat un sistem de încărcare super rapidă de 400V/800V. Tehnologia va permite clienților să folosească atât sistemul de încărcare rapidă de 400V, cât și pe cel de 800V, fără să aibă nevoie de un convertizor suplimentar.

Din punct de vedere estetic, GV70 electric nu este diferit de versiunea convențională cu combustie internă. Singurele deosebiri constau în grila frontală, care a fost ușor restilizată pentru a face loc prizei de încărcare și lipsa terminațiilor evacuării, în timp ce la interior au fost utilizate materiale prietenoase cu mediul înconjurător.

Noul Genesis Electrified GV70 primește în premieră sistemul Vehicle to Load, care acceptă o putere de încărcare de 3,6 kW și permite să fie alimentat cu energie electrică provenită de la diferite aparate electrocasnice.

Sursa: Genesis

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Genesis


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide