Genesis GV80 este cel mai frumos SUV cu tracțiune spate. GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 04 ian. 2020 Știri auto

Chiar în ultima zi din 2019 Genesis a decis să facă publice primele imagini și detalii oficiale despre SUV-ul său de lux GV80.

Concurentul coreean pentru germanii BMW X5, Mercedes-Benz GLE și Audi Q7, GV80 este rezultatul efortului de colaborare al studiourilor Genesis Design din Coreea de Sud, Statele Unite și Germania.

GALERIE FOTO

GV80 arată atât atletic, cât și sofisticat la exterior. Grila pentagonală masivă a mașinii de producție, împreună cu luminile de zi, devin o nouă semnătură de design pentru Genesis.

În interior, Genesis a căutat să impună un aspect minimalist, fără a supraîncărca tabloul de bord cu prea multe butoane. Cabina dispune de puține butoane fizice, oferind în schimb cu funcții tactile independente de sistemul de infotainment. În fotografia oficială, există un panou de instrumente digital, dar în alte imagini spion publicate în trecut am văzut și o versiune analog, și bănuim că aceasta din urmă va fi oferită doar pe piața din Coreea.

Alte elemente notabile în interior sunt orificiile de aer subțiri care se întind pe bord, volanul cu două spițe și lipsa unei manetele tradiționale pentru transmisie. Genesis optează în schimb pentru un selector rotativ, asemănător unei bijuterii. SUV-ul GV80 va fi oferit atât în format de două rânduri de scaune, cât și cu trei rânduri.

Ca și frații săi categoria sedan, noul model GV80 se bazează pe o platformă cu tracțiune spate specifică marcii Genesis, cu tracțiune integrală oferită opțional.

La lansare, va exista un motor diesel turbo V6 de 3,0 litri, care produce 274 CP și 589 Nm cuplu, asociat cu o cutie automată cu 8 trepte. Sprintul 0-100 km / h îl face în 6,8 secunde.

Câteva săptămâni mai târziu, i se va alătura un alt motor turbo pe benzină de 2,5 litri, cu patru cilindri, care va livra 300 CP și 422 Nm cuplu, care îi permite să facă 0-100 km / h în 6,9 secunde.

În vârful gamei va fi un V6 turbo de 3,5 litri cu 375 CP și 530 Nm cuplu, care îi permite să facă 0-100 km / h în 5,7 secunde. După toate probabilitățile, ambele motoare pe benzină vor fi disponibile în America de Nord.

Coreeni au spus că GV80 va fi lansat la nivel global în 2020, iar vânzările vor începe pe piața internă din Coreea de Sud în ianuarie, urmând ca în SUA să ajungă după luna aprilie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops



Comentarii
Inchide