Genesis prezintă la Goodwood versiunea europeană a limuzinei de lux G90

Autor: Adrian Somai 15 iul. 2023 Știri auto

Ediția din acest an a Festivalului Vitezei de la Goodwood ne-a adus în prim plan și versiunea europeană a modelului Genesis G90. Este vorba despre o limuzină de lux, gata să rivalizeze cum știe mai bine cu modelul german Mercedes-Maybach Clasa S. Noul model ne este prezentat acum atât în varianta cu ampatament scurt, cât și în varianta cu ampatament lung.

Modelele celei de-a doua generații Genesis G90 și-au făcut apariția în premieră la sfârșitul anului 2021 în Coreea de Sud, câteva luni mai târziu fiind prezentate și pe piața auto de peste Ocean, în Statele Unite ale Americii. Acum, a venit timpul ca limuzina de lux să ajungă în cele din urmă și pe piața auto europeană, modelele Genesis G90 putând fi deja comandate în Germania și Elveția.

Așa cum spuneam și mai devreme, clienții europeni au la dispoziție atât versiunea cu ampatament scurt a limuzinei, cât și versiunea cu ampatament lung. Potrivit Carscoops, cea cu ampatament scurt are o lungime de 5.275 de mm și un ampatament de 3.180 mm, în timp ce versiunea LWB are o lungime de 5.465 de mm și un ampatament ce măsoară 3.370 de mm. Ambele versiuni au o lățime de 1.930 de mm, respectiv o înălțime de 1.490 de mm.

Genesis G90, rival pe măsură pentru Mercedes-Maybach Clasa S

Greutatea totală a limuzinei de lux Genesis G90 variază de la 2.025 la 2.345 de kilograme, în funcție de versiunea pentru care se optează. Genesis G90 va putea fi comandată fie cu 4, fie cu 5 locuri. Versiunea cu ampatament lung va putea fi comandată însă numai într-o configurație cu 4 locuri. În cazul acesteia, pasagerii din spate vor beneficia de ceva mai mult confort, versiunea cu ampatament lung venind cu 190 de mm mai mult spațiu pentru picioarele celor din spate.

Despre echiparea tehnică a versiunii europene a lui Genesis G90 nu avem încă informații. Peste Ocean, limuzina este echipată cu o unitate V6 de 3.5 litri, capabilă să dezvolte fie 375, fie 409 cai putere. Cei de la Genesis promit însă o listă întreagă de dotări standard interesante, care să facă din G90 un rival pe măsură pentru Mercedes-Maybach Clasa S.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Genesis


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide