Încă un debut interesant la Goodwood Festival of Speed: Kia EV9

Autor: Marius Vișan 14 iul. 2023 Știri auto

Kia EV9 și-a făcut debutul în Europa la evenimentul „Goodwood Festival of Speed” din Sussex, Anglia.

După dezvăluirea sa europeană în Germania, în luna mai, Kia EV9 își face acum prima apariție dinamică. Până pe 16 iulie, sunt așteptați la Goodwood peste 200.000 de vizitatori pentru a experimenta evenimentul de vară de patru zile, cu milioane de oameni urmărind difuzarea globală.

EV9, noul SUV ”navă amiral” 100% electric Kia, a participat la evenimentul de urcare în coastă. Pe parcursul weekend-ului, mașina va fi condusă de mai multe ori pe traseul de 1,86 kilometri de către pilotul profesionist Jade Paveley.

„The Goodwood Festival of Speed” este cea mai mare petrecere auto tip „garden party” din lume și o sărbătoare a tot ceea ce este interesant și inovator în industria auto. În fiecare vară, evenimentul găzduiește expozanți, producători, jurnaliști și entuziaști deopotrivă.

Kia la Festivalul Goodwood 2023 (a 75-a aniversare)

Amplasat pe fundalul spectaculos al Casei Goodwood din sudul Angliei, evenimentul găzduiește dezvăluiri globale de la mărci de renume mondial. Evenimentul este renumit pentru demonstrațiile sale interesante care acoperă istoria fenomenală a automobilismului și sportului cu motor, cu unii dintre cei mai buni șoferi din lume la volan.

Noul Kia EV9 este un SUV 100% electric conceput și construit pentru stilurile de viață moderne din era electrificată. Fiind primul SUV electric cu trei rânduri de scaune al companiei, acesta oferă o autonomie de până la 541 de kilometri (conform ciclului combinat WLTP) și dispune de tehnologie de încărcare ultra-rapidă de 800 V, permițându-i să ofere o autonomie suplimentară de 239 de kilometri în doar 15 minute de la cele mai rapide stații publice de încărcare.

Kia EV9 este unul dintre câteva modele noi care figurează în planul de electrificare pe termen mediu și lung al Kia, intitulat „Plan S”. Strategia urmărește lansarea de către Kia a 15 automobile electrice la nivel global până în 2027.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide