Germania va ajunge la un milion de mașini electrice în circulație

Autor: Elena Luchian 02 iul. 2021 Știri auto

Germania se apropie de o bornă impresionantă. Un milion de mașini electrice în circulație. Sunt cifrele anunțate de ministrul german al Economiei.

GALERIE FOTO

Cifrele reprezintă rezultatul unor investiții de miliarde de euro în eco-bonusuri care să-i încurajeze pe cei care doresc o mașină nouă să se orienteze către una cu emisii zero.

Ministrul Economiei, Peter Altmaier, anunță o valoare record a subvențiilor pentru achiziționarea de mașinie electrice și hibride. Suma totală va ajunge la 1,25 de miliarde de euro. Jumătate va fi acordată celor care își cumpără mașini cu emisii zero.

Până în prezent, peste 530.000 de vehicule au fost achiziționate cu ajutorul eco-bonusurilor acordate de stat. Suma cheltuită de la începutul acordării subvențiilor și până acum a depășit două miliarde de euro.

Nemții primesc subvenții în funcție de prețul mașinii pe care intenționează să o achiziționeze. Astfel, statul le acordă 9.000 de euro pentru mașini sub 40.000 de euro. Cei care vizează un model hibrid, primesc 6.750 de euro.

În România, indiferent de valoarea vehiculului electric achiziționat, bonusul este de 45.000 de lei.

Număr record de mașini electrice pe cea mai mare piață auto din Europa, Germania

Germania este cea mai importantă piață auto din Europa. autoritățile de acolo sperau să atingă acest obiectiv la sfârșitul anului trecut. Dar situația economică instabilă, provocată de pandemia de coronavirus, a amânat îndeplinirea obiectivului cu jumătate de an.

Potrivit ministrului german al Economiei, citat de presa locală, următorul obiectiv este și mai îndrăzneț: între 7 și 10 milioane de mașini electrice pe șoselele Germaniei până în 2030. Având în vedere popularitatea în creștere a acestui tip de propulsie, oficialul german consideră că este un obiectiv tangibil. Tot mai mulți nemți își doresc să folosească un vehicul prietenos cu mediul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide