Germania pregătește o extindere substanțială a rețelei de încărcare pentru mașinile electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 07 sept. 2023 Știri auto

Germania se pregătește pentru o extindere masivă a rețelei de încărcare pentru vehiculele electrice. Se dorește ca 80% dintre benzinării să dispună de stații de încărcare rapidă.

Cancelarul german Olaf Scholz a fost prezent la Salonul Auto de la München, acolo unde a declarat că Guvernul intenționează să extindă rețeaua de stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Astfel, în următoarele săptămâni, Germania ar urma să devină „prima țară europeană care va introduce o lege care obligă operatorii a 80% din totalul benzinăriilor de la nivel național să introducă stații de încărcare pentru vehiculele electrice, cu opțiunea de încărcare rapidă la cel puțin 150 de kW/oră”, a declarat Olaf Scholz via Reuters.

Cancelarul german a mai explicat faptul că extinderea rețelei de stații de încărcare pentru vehiculele electrice va combate anxietatea șoferilor legată de autonomia bateriei. Cu toate acestea, el nu a oferit o dată exactă pentru demararea acestui proiect.

Germania vrea să aibă peste 1 milion de stații de încărcare până în 2030

Deocamdată, Germania dispune doar de 90.000 de stații de încărcare publice de încărcare a vehiculelor electrice, dar își propune ca acest număr să crească la peste un milion până în 2030. Speră că acest lucru va ajuta și la stimularea vânzărilor de vehicule electrice. Germania avea aproximativ 1,2 milioane de vehicule complet electrice pe drumurile sale până la sfârșitul lunii aprilie, mult sub cele 15 milioane pe care își propune să le aibă până în 2030, arată datele de la autoritatea federală auto KBA.

Reticența șoferilor germani față de vehiculele electrice vine, în general, pe fondul prețurilor ridicate ale acestora și a lipsei de stații de încărcare, în special în zonele rurale.

Turul cancelarului la Salonul Auto de la München a fost întrerupt de două ori de protestatari. Aceștia strigau „Petrecerea s-a încheiat” și „Viitorul este distrus”, făcând referire la impactul emisiilor industriei auto asupra încălzirii globale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide