Germania va depista șoferii care nu sunt atenți la drum cu camere speciale

Autor: Cristian Gubandru 24 mai 2022 Știri auto

Germania va folosi un nou tip de tehnologie pentru a depista șoferii neatenți la drum. Camere speciale vor vedea în interiorul mașinilor și vor detecta dacă șoferii țin un smartphone în mână, spre exemplu.

„Numai în 2021, au fost 1.001 de accidente cauzate de distragerea atenției, o parte din cauza utilizării telefonului mobil în timpul conducerii. Folosind noua cameră, ne așteptăm la o creștere suplimentară a siguranței rutiere”, a declarat ministrul de interne german, Roger Lewentz (SPD).

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit Auto Motor Sport, tehnologia funcționează într-un mod similar cu o cameră care depistează viteza mașinilor în trafic, dar în loc să facă o fotografie a plăcuței de înmatriculare, face o fotografie prin parbriz. Software-ul inteligent scanează poziția mâinii șoferului și dacă acesta ține un dispozitiv în mână. Pozițiile suspecte ale mâinilor vor fi fotografiate, iar fotografia va fi evaluată de personal special instruit.

Camere de testare au fost instalate în statul Rhineland-Palatinate din Germania. O singură cameră a fost instalată deasupra unui drum și îndreptată în jos într-un unghi care poate vedea în habitaclu prin parbriz. În decurs de o oră de funcționare, camera surprinsese deja 10 șoferi distrași la volan.

Oficialii au fost convinși că tehnologia a funcționat, iar pe 1 iunie 2022 o va pune în funcțiune ca proiect pilot timp de trei luni în Trier. După o altă perioadă de probă în Mainz, datele vor fi analizate și oficialii vor decide dacă extind sau nu sistemul.

Cât este amenda pentru șoferii neatenți la drum în Germania

Amenzile vor fi de numai 100 de euro și 1 punct de penalizare. Poliția spune că efortul este de a împiedica oamenii să conducă în mod periculos în timp ce își folosesc telefonul, mai degrabă decât de a încasa amenzi.

Și în alte părți ale lumii sunt folosite astfel de camere. În New South Wales, Australia, camerele de detectare a telefonului la volan sunt în funcțiune din 2019, după ce statul a atribuit un contract către Acusensus care a dezvoltat tehnologia. Camerele de detectare a telefonului au fost apoi adoptate de poliția olandeză, care a fost prima țară europeană care le-a pus în practică.

Autoritățile germane mai spun că camera nu recunoaște fețele și subliniază că protecția datelor și securitatea informațiilor au fost considerate inofensive de către comisarul de stat.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / Transport For NSW


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide