Poliția testează o aplicație prin care află pe loc ce mașină nu are RCA

Autor: ProMotor 24 mai 2022 Știri auto

Poliția Română testează o aplicație de mobil prin care afla pe loc ce mașina nu are RCA conectându-se la baza de date AIDA cu polițele RCA, scrie HotNews.ro.

Prin noua aplicație, în urma unei fotografii cu numărul de înmatriculare al mașinii, poliția știe dacă o mașină este asigurată sau nu, potrivit lui Mădălin Roșu, președintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR).

Aplicația a fost dezvoltată de către Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR) și pusă la dispoziție spre testare Poliției Române.

„Aplicația va fi pusă pe aparate speciale, securizate ale Poliției, deci nu va fi la liber pentru toată lumea. Vom încerca să ducem aplicația mai departe, poate reușim să o integrăm cu camerele de CNAIR, să interconectăm cu sistemele radar. Partea de fotografie funcționează și a și fost testată de câteva misiuni ale unor echipaje de Poliție în țară. La partea video încă se lucrează. Anul acesta estimăm că se va da drumul la aplicație”, a spus președintele BAAR.

Parcul auto din România avea peste 9,6 milioane de autovehicule înmatriculate la sfârșitul anului trecut, dar nu toate aveau asigurare obligatorie de răspundere civilă auto RCA. În aceeași perioadă de referință, în țară erau valabile doar 6,7 milioane de polițe de asigurare RCA.

Sursa: HotNews.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotorComentarii
Inchide