Gestul banal care te va lăsa fără permis de conducere pentru 60 de zile

Autor: Mihai Morcovescu 19 apr. 2022 Știri auto

Dacă vei fi surprins de polițiștii de la Rutieră ținând telefonul mobil în mână în timp ce te afli la volan riști să rămâi fără permis. Potrivit unui proiect legislativ, în afară de amendă, conducătorilor auto prinși în această ipostază li se va suspenda permisul pentru 60 de zile.

În ce situații vei rămâne fără permis pentru 90 de zile?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Ordonanța de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice – Codul Rutier urmează să fie modificată. Un proiect de lege în acest sens a fost deja avizat de către comisiile de specialitate din Parlament. Acesta prevede ca perioada de suspendare a permisului auto să fie majorată de la 30 la 60 de zile.

Modificarea ar urma să fie valabilă în cazul șoferilor care nu respectă semnificația culorii roșii a semaforului. De asemenea, aceeași soartă vor avea și conducătorii auto care depășesc o coloană de vehicule oprite la semafor sau la trecerile de cale ferată.

Nu în ultimul rând, persoana surprinsă folosind telefonul mobil în timp ce conduce pe drumurile publice va rămâne pieton pentru două luni. Și șoferii care nu vor respecta semnalele și indicațiile agentului de poliție vor rămâne fără permis. Documentul va fi suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru ca aceste sancțiuni să poată fi puse în aplicare este nevoie de votul final al parlamentarilor. Acestea vor trebui apoi promulgate de președintele Klaus Iohannis.

De când au intrat în vigoare prevederile noului Cod Rutier 2022, au fost amendați peste 400 de șoferi. Aceștia au fost sancționați pentru comportament agresiv în trafic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide