Zi cu ghinion pentru un tânăr din Gorj. Polițiștii au constatat că a încălcat trei reguli ale regimului rutier

Autor: Marius Vișan 14 iul. 2021 Știri auto
Zi cu ghinion pentru un tânăr din Gorj. Polițiștii au constatat că a încălcat trei reguli ale regimului rutier

Ieri, 13 iulie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat în trafic, un tânăr de 21 de ani, din comuna Samarinești, județul Gorj.

El a fost prins de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe strada Parcului, din municipiul Motru, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a tânărului, a rezultat o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice. De asemenea, s-a stabilit faptul că acesta avea montate pe autoturism, plăcuțe cu număr fals de înmatriculare.

Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a tânărului

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice, cu număr fals de înmatriculare, de către o persoană aflată sub influența alcoolului și care nu posedă permis de conducere, iar în continuarea cercetărilor efectuate, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de tânăr, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

În cursul zilei de astăzi, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propuneri legale.

Săptămâna trecută Poliția Rutieră a desfășurat o amplă acțiune de control

În perioada 5 – 11 iulie polițiștii rutieri au derulat acțiuni la nivel național pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Polițiștii rutieri au aplicat 42.524 de sancțiuni contravenționale, dintre care 40.955 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Totodată, au fost suspendate 4.417 de permise de conducere.

1.806 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 661 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 637 pentru depășire neregulamentară, 278 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 314 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 721 pentru nerespectarea altor norme rutiere, care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide