Cel mai ghinionist șofer. Poliția i-a confiscat mașina la 30 de secunde după ce o cumpărase

Autor: David Andrei acum 2 ani Știri auto

Cel mai ghinionist șofer a rămas fără mașină la 30 de secunde după ce o cumpărase. Poliția i-a confiscat autoturismul.

GALERIE FOTO

Un tânăr șofer britanic a plecat fericit către casă cu noua lui mașină la mâna a doua. Pe drum spre casă însă, a fost la un pas de o ciocnire cu mașina poliției.

Ce ghinion! Oamenii legii i-au făcut semn să oprească și i-au verificat pe loc autoturismul, un Renault Megane. Aceștia au descoperit că vehiculul nu este asigurat. Este o abatere pe care polițiștii englezi nu o pot trece cu vederea. Așa că au dispus confiscarea bunului mobil. Au chemat platform și i-au luat omului mașina.

Întâmplarea a fost povestită de poliția din Northampton pe contul său de Twitter. “Ne-a spus că o cumpărase cu 30 de secunde în urmă. Pentru prima oară când auzim această scuză, a fost și adevărat. Dar șoferul a riscat neasigurându-și mașina”, spun polițiștii.

Poliția din Northampton desfășoară o campanie de conștientizare a importanței siguranței în trafic. În prima lună a campaniei, oamenii legii au constatat că cea mai frecventă abatere este punerea în circulație a unui autoturism neasigurat. În patru săptămâni, polițiștii au arestat arestat 19 persoane și au confiscat 64 de mașini. Aceștia fie au uitat că asigurarea le-a expirat, fie au ignorat acest aspect.

Mașina fără asigurare poate fi distrusă de poliție

În Regatul Unit, un șofer prins că circulă cu un autoturism fără o asigurare valabilă va fi sancționat cu o amendă de 300 de lire sterline și va primi șase puncte de penalizare. Potrivit legii, poliția are dreptul să confiște și chiar să distrugă vehiculul neasigurat.
Comentarii
Inchide