Xiaomi și BAIC vor produce împreună mașini electrice începând cu 2024

Autor: Mihai Morcovescu 30 aug. 2022 Știri auto

Compania chineză Xiaomi negociază cu Beijing Automotive Group Co (BAIC) o eventuală colaborare pentru producerea de vehicule electrice. Cele două părți explorează diferite opţiuni, iar una dintre acestea vizează achiziţionarea de către Xiaomi a unei participaţii la cea de-a doua fabrică Hyundai Beijing. Societatea mixtă Hyundai Motor-BAIC deține trei sit-uri de producţie în Beijing.

Anul trecut, gigantul tehnologic din Beijing își dezvăluia intenția de a pătrunde în forță pe piața auto. Xiaomi au anunțat atunci că vor investi peste 10 miliarde de dolari pe parcursul următorilor zece ani. Apoi, pe final de 2021, Xiaomi a semnat un contract cu comitetul de management al zonei de dezvoltare economică și tehnologică din Beijing.

La finalul lunii august 2021 a finalizat procedurile de înregistrare a diviziei sale de automobile electrice. Astfel, asiaticii vor intra pe o piață pe care se află deja Tesla, şi producătorii locali Nio şi Xpeng.

Primul model electric de serie Xiaomi va sosi în 2024

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În China, parteneriate între diverse startup-uri de vehicule electrice şi producătorii tradiţionali sunt din ce în ce mai întâlnite. Motivul este acela că autorităţile au limitat eliberarea licenţelor de producţie pentru noii producători de mașini cu emisii zero în încercarea de a preveni investiţiile excesive.

Xiaomi este interesată de colaborarea cu BAICdeoarece se confruntă cu întârzieri în obţinerea licenţei pentru producția de maşini pe cont propriu. Prin această colaborare vehiculele ar urma să fie produse de BAIC BluePark New Energy Technology (marca de vehicule electrice a BAIC) şi co-branduită Xiaomi.

Primul vehicul cu emisii zero Xiaomi este de așteptat să iasă de pe linia de producție în cursul anului 2024. Prototipul ar urma să fie dezvăluit în perioada imediat următoare, potrivit unei publicații chineze.

Gigantul chinez a demarat la începutul anului curent lucrările de construcție la prima sa fabrică, în apropiere de Beijing. Uzina va avea o capacitate anuală de 300.000 de unităţi. Unitatea de producție va fi ridicată în două etape. Într-o primă fază, capacitatea de producție va fi de 150.000 de vehicule/an.

Specialiștii estimează că, în 2022, vor fi vândute în China un număr-record de 6 milioane de modele electrice. Această nouă prognoză marchează o dublare faţă de cele 2,99 milioane de vehicule electrice înmatriculate în 2021.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Xiaomi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide