Goodyear lansează aplicaţia European Road Safety App pentru iPhone şi Android

Autor: Laurenţiu Florescu 27 iul. 2012 Știri auto
Goodyear lansează aplicaţia European Road Safety App pentru iPhone şi Android

Goodyear a lansat o nouă aplicaţie, European Road Safety App, în 25 de ţări europene, disponibilă atât pentru iPhone cât şi pentru Android.  Noua aplicaţie a fost lansată cu puţin înainte de începerea oficială a vacanţelor de vară în Europa şi va asista milioane de turişti ce vor călători pe drumurile europene până în luna septembrie inclusiv. 

Noua aplicaţie a fost dezvoltată special pentru a creşte sentimentul general de siguranţă al tuturor celor care pleacă în vacanţă. Aplicaţia are în vedere următorele aspecte: reguli în trafic şi legislaţie rutieră, sfaturi de condus, sfaturi pentru situaţii de urgenţă, listă pentru vacanţă. “Astăzi, noi avem acces la o mare masă de informaţii, oriunde am fi”, a spus Hugues Despres, Brand Director la Goodyear EMEA. “Problema este totuşi aceea că informaţiile sunt disparate şi neorganizate pentru a satisface anumite nevoi specifice. Noi am strâns toate aceste informaţii într-o singură sursă – aplicaţia Goodyear Road Safety – ce permite celor care călătoresc să arunce uşor un ochi peste o informaţie factuală, legată de drum, oriunde ar fi în Europa.”

Aplicaţia a fost dezvoltată de Goodyear pentru a sprijini demersul continuu al companiei pentru a îmbunătăţi siguranţa rutieră în Europa.  Un studiu recent realizat de Goodyear cu privire la siguranţa rutieră în Europa(2011) a arătat că aproape 75% dintre europenii care călătoresc către destinaţii de vacanţă folosesc o maşină fie pentru o parte a călătoriei, fie pentru întreaga călătorie. Dintre aceştia, unul din şapte ar închiria o maşină din zona de destinaţie. Studiul a arătat de asemenea că 90% din totalul conducătorilor auto găsesc că informaţiile, sfaturile şi ponturile suplimentare ar fi de un real folos. Cea mai mare parte a deplasării pe drumurile Europei, adesea pe teritorii străine faţă de cele de baştină ale celor ce călătoresc, poate cauza stres, din cauza lipsei de înţelegere a legislaţiei rutiere locale şi a barierelor de limbaj, de exemplu. 



 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide