Google, amendată pentru că a exclus din Android Auto o aplicație de e-mobilitate

Autor: Marius Vișan 13 mai 2021 Știri auto
Google, amendată pentru că a exclus din Android Auto o aplicație de e-mobilitate

Autoritate de reglementare a concurenței din Italia a amendat Google cu 102 milioane de euro pentru că a exclus din ecosistemul Android o aplicație de e-mobilitate a Enel.

Timp de peste 2 ani, Google nu a permis aplicației JuicePass a Enel să opereze pe Android Auto, un sistem ce ajută aplicațiile să fie folosite în siguranță în automobile,  restricționând utilizarea ei și favorizând utilizarea Google Maps, a spus autoritatea de concurență italiană.

”Comportamentul reclamat poate influența dezvoltarea e-mobilității într-o fază decisivă … cu posibile efecte negative asupra creșterii sectorului mașinilor electrice”, potrivit acesteia.

Google ar fi exclus din ecosistemul său aplicația JuicePass

De asemenea, în comunicatul său, autoritatea a cerut Google ca JuicePass să fie inclusă în Android Auto.

JuicePass este deținută de Enel X, subsidiara pentru ”e-soluții” a Enel, cea care a pornit procedura contra Google. Aplicația oferă servicii de găsire și rezervare a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice pe hărți și oferă detalii despre acestea.

Google respinge ”în mod respectuos” decizia autorității și va analiza documentele înainte de a decide următorii săi pași, a declarat un purtător de cuvânt Google din Italia.

Prioritatea Google în ce privește Android Auto este să asigure siguranța în timpul condusului, existând reguli stricte privind aplicațiile permise, a adăugat acesta.

Sursă: Reuters via Hotnews.ro

Te-ar putea intersa și: Android Auto 6.0: Ce noutăți aduce noua interfață pentru șoferi

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Volkswagen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide