Google Maps introduce o nouă funcție pentru posesorii de mașini electrice

Autor: Visan Marian acum 2 ani Știri auto
Google Maps introduce o nouă funcție pentru posesorii de mașini electrice

La sfârșitul anului trecut, Google a actualizat Maps pentru a afișa în aplicație stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice.

Mai nou Maps va oferi informații despre compania care deține stația de încărcare, ce fel și câte porturi sunt disponibile, viteza de încărcare și alte informații, inclusiv recenzii, fotografii și multe altele.

Informațiile stației de încărcare sunt extrase de la companii precum Tesla, Chargepoint, SemaConnect, EVgo, Blink, Chargemaster, Pod Point și Chargefox.

În prezent, cei care vor să aschite taxa de încărcare, au nevoie de o aplicație separată, însă acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat, deoarece Google Maps 10.30 pentru Android va adăuga o setare ce permite efectuarea plăților direct din aplicație.

Google Maps se pregătește să permită utilizatorilor posibilitatea de a actualiza profilul cu informații despre vehiculul electric pe care îl dețin. Aceștia vor putea specifica mufele de care au nevoie astfel încât pe aplicație să apară doar stații de încărcare compatibile.


Sursa foto: ProMotorComentarii
Inchide