Google Maps nu mai este cel mai folosit serviciu de navigație. Ce altă platformă a ajuns în top

Autor: Andreea Ditcov 09 ian. 2023 Știri auto
Google Maps nu mai este cel mai folosit serviciu de navigație. Ce altă platformă a ajuns în top

Un studiu recent efectuat de Omdia a scos în evidență faptul că serviciul de navigație HERE a reușit să-și învingă toți rivalii, inclusiv Google, TomTom și Mapbox.

Ediția acestui an a Location Platform Index plasează serviciul de navigație HERE pe primul loc. Analiștii au creat topul după două criterii principale: acoperirea și gradul de integritate al hărților. La fiecare categorie, HERE a obținut un scor mai bun decât concurenții săi.

Când vine vorba de cât de complete sunt hărțile analizate, Omdia a luat în calcul criterii precum date, mapare și capabilitățile platformei, serviciile susținute de platformă și cât de eficientă este strategia de monetizare a companiei-mamă. În urma acestora, HERE a obținut un scor general de 7,88 puncte, urmat de Google cu 7,47 puncte. TomTom și-a asigurat locul trei cu 6,76 puncte, în timp ce Mapbox a fost a patra companie în top cu 6,03 puncte, scrie Autoevolution.com.

Cu ce a ieșit HERE în evidență?

Ceea ce deosebește HERE de restul platformelor este modul în care a reușit să se integreze pe piața auto. Software-ul său este deja folosit de un număr tot mai mare de producători de automobile, iar compania-mamă încearcă să-și extindă oferta cu soluții de trafic de nouă generație care se adresează nu numai companiilor, ci și agențiilor de transport și autorităților administrative ale orașelor.

Platforma este fruntașă în ceea ce privește colectarea datelor, ceea ce, în esență, oferă o acuratețe mai mare software-ului său. Omdia a lăudat compania pentru soluțiile de siguranță pe care le propune.

În ceea ce privește Google Maps, analiza arată că aplicația este încă în urma rivalului HERE în privința parteneriatelor existente în industria auto. Punctele forte ale Google Maps sunt numărul uriaș de utilizatori, suportul pentru soluții avansate precum cele de crowdsourcing, actualizările regulate și modul în care integrează AI, AR și capabilitățile cloud dezvoltate de inginerii de la Google.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: HERE Blog


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide