Google Maps va introduce noi funcții: locația semafoarelor, indicatoare stop și taxe de drum

Autor: Cristian Gubandru 07 apr. 2022 Știri auto

Google Maps adaugă câteva funcții noi pentru a face aplicația Maps mai utilă. Aceste caracteristici includ pictograme care indică locația semafoarelor sau a indicatoarelor stop și chiar informații despre taxe de drum.

Google Maps va ajuta șoferii să ia decizii mai bune

Una dintre noile funcții Google Maps este despre taxele pe care le are de plătit un șofer în cazul în care alege o anumită rută.

Noua caracteristică ajută, de asemenea, utilizatorii să calculeze cât trebuie să cheltuiască într-o călătorie chiar înainte de a porni la drum. Conform Google, informațiile provin direct de la autoritățile locale, care oferă o estimare a taxei pentru a ajuta șoferii să ia decizii.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Informațiile privind taxele includ, de asemenea, prețul și opțiunea de a alege o rută care să evite taxele. Google a declarat, de asemenea, că verifică anumiți factori care îi ajută pe utilizatori să știe cât de mult vor plăti. Acești factori iau în considerare chiar și ziua săptămânii, deoarece acest lucru ar putea influența tarifele taxelor de drum.

Noua actualizare a Google Maps oferă utilizatorilor informații și despre drumurile fără taxă. Pentru a accesa această funcție, utilizatorii vor trebui să intre în meniul situat în colțul din dreapta sus și să selecteze „evitați taxele” pentru a avea acces la o rută fără taxe.

Prețurile taxelor vor fi disponibile atât pentru utilizatorii iOS, cât și pentru cei Android ai Google Maps. Primele țări care vor beneficia de aceasta funcție vor fi India, Indonezia, Japonia și Statele Unite. Datele care se așteaptă să apară în aplicație includ 2.000 de drumuri cu taxă.

Ulterior, funcția va fi disponibilă în mai multe țări.

Pe lângă taxe, Google adaugă și noi detalii, care includ locația semafoarelor și a indicatoarelor pentru oprire, ajutând utilizatorii să știe când ar trebui să se pregătească să oprească.

Sursa: TechTimes

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide