Google Maps va primi o nouă funcție foarte utilă pentru șoferi. Utilizatorii vor putea vedea vremea în timp real

Autor: Ionuț Vîlciu 18 oct. 2023 Știri auto

Google introduce o nouă funcție în aplicație de navigație Maps, una care cu siguranță va bucura șoferii, mai ales dacă aceștia planifică trasee mai lungi.

Utilizatorii de Android vor putea în curând să vadă informații despre vreme în timp real în Google Maps, o funcție care este disponibilă pentru utilizatorii iOS de ani de zile, scrie Go4it.ro.

Nu este un lucru ieșit din comun ca Google să implementeze tot felul de funcții noi în aplicațiile sale deja existente, în acest caz Maps și Calendar. Totuși, contează ritmul în care ele ajung la utilizatorul final. În cazul acesta, utilizatorii de iOS au primit această capabilitate de ani întregi, dar acum a venit timpul să fie lansată și pe Android.

Nail Sadykov, editor al canalului Google News Telegram, a distribuit capturi de ecran care descriu o nouă caracteristică în Google Maps pentru Android, afișând informații despre vreme în timp real în funcție de locația vizualizată.

Vei putea vedea vremea în timp real pe Google Maps

Această caracteristică apare ca o altă piesă în caruselul de jetoane de căutare. Când îl atingeți, aplicația va deschide o nouă fereastră care vă arată calitatea aerului din locație selectată, precum și prognoza meteo pentru următoarele câteva ore. Funcția încă nu a fost lansată la scară largă, dar este disponibilă pentru cel puțin un utilizator, care a distribuit capturile de ecran în primă instanță.

Într-adevăr, este o funcție care s-a lăsat așteptată un pic prea mult pentru înainte de a fi lansată pentru telefoanele cu Android, Google pare să fie investit în furnizarea de actualizări meteo pe toate dispozitivele, indiferent de sistemul de operare. Interfața paginii de meteo din aplicația Google a fost revizuită odată debutul tabletei Pixel în iunie 2023, iar reproiectarea este în prezent în curs de implementare pe toate telefoanele Pixel.

Această funcție din Maps va fi foarte utilă pentru șoferi, mai ales dacă vor să ajungă într-o destinație îndepărtată de casă și vor să vadă cum arată prognoza meteo pentru zona în care urmează să ajungă sau prin care urmează să traverseze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide