Google sprijină tehnologia hibridă

Autor: Oraan Mărculescu 21 iun. 2007 Știri auto
Google sprijină tehnologia hibridă

Fundaţia Google.org se ocupă de combatarea sărăciei, problemelor de sănătate şi a celor de mediu. Mai nou, s-a implicat activ într-un exeperiment derulat la Googleplex, sediul Google la 50 de km de San Francisco, unde există o centrală de energie electrică, care provine de la cele 9.212 de panouri solare Sharp, capabile să producă 10.000 kWh pe zi.

Energia astfel produsă alimentează birourile, însă este folosită şi pentru reîncărcarea bateriilor maşinilor experimentale, patru modele Toyota Prius şi Ford Escape. Acestea au fost modificate, primind kituri Hymotion, ceea ce înseamnă o baterie suplimentară cu o capacitate de 5 kWh, care poate fi reîncărcată de la priză (într-un sistem hibrid normal, bateria este reîncărcată de către motorul cu ardere internă sau prin recuperarea energiei la frânare). Deşi adaptarea maşinilor a dus la pierderea garanţiei de uzină, angajaţii Google, implicaţi în acest experiment, au obţinut valori foarte interesante ale consumului, modelele Prius modificate consumând, în medie, cu doi litri de benzină mai puţin la suta de kilometri, atingând chiar valori de 3,0 l/100 km.

Deşi soluţia maşinilor hibride reîncărcabile este, la ora actuală, destul de scumpă, Google doreşte să meargă mai departe, anunţând că va achiziţiona o flotă de 100 de automobile hibride, pe care le va modifica în acest fel, sperând că va contribui la schimbarea mentalităţii marelui public – mai multe astfel de maşini comercializate ar duce la scăderea preţului de achiziţie. Mai jos, un mic video cu explicaţiile celor de la Google.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide