Google va ajuta la decongestionarea traficului din Atena prin semafoare inteligente

Autor: Promotor 28 iul. 2023 Știri auto
Google va ajuta la decongestionarea traficului din Atena prin semafoare inteligente

Dacă ai condus vreodată în Atena la orele de vârf, știi deja mai mult ca sigur cât de dificil este să ajungi la timp la destinație din cauza aglomerației severe de pe drumurile principale. Sunt rare acele momente ale zilei când poți străbate capitala Greciei la volanul mașinii fără să nimerești în mijlocul unui ambuteiaj care să te țină pe loc minute bune!

Google intervine în această problemă și anunță o colaborare cu autoritățile de la Atena pentru a îi pune capăt. Potrivit unui anunț făcut de autoritățile elene, regiunea Attica va colabora cu gigantul tehnologic într-un proiect ce se anunță extrem de ambițios. Acordul nu a fost încă semnat, însă ultimele informații indică faptul că guvernatorul regional George Patoulis lucrează în aceste momente la ultimele aspecte ale înțelegerii cu Google.

Google va utiliza date de la rețelele celulare și de la sateliți pentru a monitoriza în timp real condițiile de trafic. În baza acestor date, potrivit Carscoops, specialiștii Google vor putea ajusta semafoarele în consecință. Folosindu-se de datele primite în timp real, Google va putea stabili tot în timp real durata pentru care un semafor va arăta culoarea verde sau culoarea roșie într-o intersecție. Este o abordare inovatoare, care are ca scop principal reducerea aglomerației și îmbunătățirea fluxului de trafic din regiune.

Au fost montate camere inteligente de supraveghere a semafoarelor

Potrivit lui Kimon Logothetis, consilier pentru siguranța rutieră din regiunea Attica, într-un interviu acordat televiziunii publice grecești ERT1, colaborarea cu Google în ceea ce privește gestionarea semafoarelor este considerată una dintre cele mai importante măsuri pentru rezolvarea problemei congestionării traficului. Acesta a mai menționat că implicarea Google va spori semnificativ acuratețea timpilor estimați de sosire la destinație și a sugestiilor de rute alternative în Google Maps, în beneficiul șoferilor care navighează prin capitala Greciei.

Se anticipează că autoritățile locale vor dezvălui mai multe informații despre proiect, inclusiv data programată de începere, în zilele următoare. În plus, Atena a montat recent mai multe camere inteligente de supraveghere a semafoarelor, autoritățile folosind această tehnologie pentru a-i prinde pe șoferii care trec pe roșu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pexels



Comentarii
Inchide