Google a renunțat la o nouă funcție importantă a aplicației Maps

Autor: Adrian Somai 03 iul. 2023 Știri auto

Google își dorește să simplifice tot mai mult experiența de navigare în aplicația Maps, motiv pentru care elimină din ce în ce mai multe funcții. Din păcate, Google nu anunță schimbările pe care le face, utilizatorii ajungând să fie confuzi de cele mai multe ori.

După ce în urmă cu câteva zile ecranul de sumar al călătoriei a dispărut subit de pe Android Auto, acum a venit rândul opțiunii de SMS să fie eliminată. Sigur, este o opțiune despre care este foarte probabil să nici nu fi auzit vreodată până acum. De altfel, acesta este probabil motivul pentru care Google a decis să renunțe la această funcție în primul rând, utilizatorii folosind-o foarte rar pe dispozitivele lor.

Mesajele de pe forumurile de specialitate au dezvăluit că opțiunea SMS a dispărut în urmă cu aproximativ o lună, evident, fără ca gigantul din Mountain View să spună vreun cuvânt despre acest lucru. De atunci, utilizatorii au fost destul de confuzi, deoarece lipsa unui anunț face să nu fie clar dacă compania a eliminat intenționat opțiunea respectivă sau dacă funcția a dispărut din cauza unui bug.

Cum trimiți indicațiile Google Maps de pe desktop pe un smartphone

Potrivit AutoEvolution, o postare a unui expert în domeniu arată că Google „a întrerupt opțiunea de a trimite indicații prin mesaje text”, ceea ce clarifică lucrurile și confirmă faptul că a fost eliminată o nouă funcție Google Maps. Prin urmare, este puțin probabil ca această funcție să mai revină.

Trimiterea indicațiilor de pe desktop către un smartphone rămâne totuși cât se poate de simplă, totul putându-se face prin intermediul unei notificări mobile push. Configurează traseul pe computer, iar când ai terminat apeși pe opțiunea de trimitere pe telefon. Dacă ești conectat cu același cont Google, Google Maps ar trebui să îți recunoască telefonul și să îți permită să transferi datele într-o secundă. Pe dispozitivul mobil apare o notificare, iar atunci când o atingi se va deschide automat Google Maps cu același traseu ca pe PC.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide