Google vrea să dezvolte o maşină autonomă care se înmoaie la impact

Google vrea să dezvolte o maşină autonomă care se înmoaie la impact

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

Waymo şi Google lucrează la o maşină autonomă care să protejeze pasagerii din interior şi pietonii în cazul unei coliziuni.

Chiar dacă mulţi se îndoiesc de faptul că maşinile care se conduc singure pot evita aşa cum trebuie un accident, fie un impact cu o altă maşină fie de impactul cu pietoni, Waymo vrea să rezolve această problemă.

Tehnologia propusă de aceştia constă într-un materialul special care urmează să fie folosit în fabricarea caroseriei maşinilor autonome. Se pare că ”aliajul” ales este, de fapt, o pânză foarte rezistentă care este capabilă să îşi altereze singură tensiunea din fibre.

Astfel că ea se poate ”înmuia” atunci când senzorii maşinii detectează un risc iminent de accident cu unul sau mai mulţi pietoni.

În momentul impactului, pânza se va detensiona rapid, astfel că şocul iniţial resimţit de pieton va fi unul semnificativ mai mic decât în cazul unei coliziuni cu o maşină tradiţională, a cărei caroserie este făcută din aliaj metalic. Maşinile autonome dezvoltate de Google se află în competiţie directă cu autovehiculele care se conduc singure fabricate de Tesla sau Uber.

Sursă: Adevărul.roComentarii
Inchide