Gran Racing Heroes. Filme dedicate eroilor din motorsport, din 9 februarie pe marile ecrane din România

Autor: Marius Vișan 19 ian. 2016 Știri auto

 

 

Pe data de 19 ianuarie, BMW Group demarează în colaborare cu Băneasa Shoping City şi Gran Cinema & More două proiecţii de documentare dedicate unor piloţi din cursele de automobile. În aceste documentare cuvântul „erou” poate că este folosit cu multă generozitate, dar personajele centrale ale celor două proiecţii sunt cu adevărat eroi excepţionali, mult dincolo de simplele realizări pe circuit.

Proiectul Gran Racing Heroes va include proiecţii pentru public începând cu 9 februarie.

Cursa vieţii mele


Marin Dumitrescu este unul din cei mai titraţi români, este unul din pionierii curselor de automobile postbelice, a contribuit la formarea sportului cu motor în România şi are în jur o familie dedicată automobilismului, maşini construite de la zero, participări cu modele Dacia, Jeep, Renault, BMW sau Alfa Romeo, conducerea unor echipe de raliu şi multe aventuri.

Citeşte şi A rămas înzăpezit pe drum, aşa că şi-a abandonat maşina. Ce a descoperit când s-a întors: VIDEO

Citeşte şi 7 maşini second hand de care trebuie să te fereşti


No Limits


Alex Zanardi este un pilot cu performaţe importante internaţionale, cu participări în Formula 1 şi campion în Indycar. Un accident violet îi întrerupe cariera în 2000, în urma căruia Zanardi îşi pierde ambele picioare. Trei ani mai târziu, Zanardi revine la bordul unui automobil de curse pentru prima oară, exact pe circuitul tragicului accident.

Ulterior revine în Campionatul Mondial de Turisme unde reuşeşte să câştige mai multe etape. Se dedică sportului paralaimpic, este multiplu medaliat cu aur la Olimpiada de la Londra şi campion mondial la handbyke. A încheiat mai multe participări în Iron Man Hawai, cea mai dură competiţie de gen. După o pauză, din 2014 a revnit şi în cursele de automobile, iar în vara anului trecut a participat, în premieră pentru un sportiv fără picioare, la celebra cursă de 24h de la Spa.

Citeşte şi Ai maşină diesel? Iată 10 lucruri DE ŢINUT MINTE iarna

Citeşte şi Cele mai bune lanţuri de zăpadă din lume – VIDEO

Citeşte şi 7 lucruri pe care să NU le faci la volan, pe polei şi gheaţă

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide