Grecia în zona roșie. Ce se întâmplă cu turiștii care au vacanțe programate acolo?

Autor: Elena Luchian 30 iul. 2021 Știri auto

Grecia intră din zona galbenă în zona roșie a țărilor cu risc epidemiologic. Ce se întâmplă cu turiștii care au vacanțe programate acolo la întoarcerea în țară?

GALERIE FOTO

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSBT) a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic, iar Grecia intră în zona roșie de la 1 august.

Statul din sudul Europei este una dintre destinațiile de vacanță cele mai populare în rândul turiștilor români. Thassos, Zakynthos, Creta sunt insulele pe care le aleg atât cei care vor o vacanță cu mașina personală, cât și o destinație la care pot ajunge cu avionul.

Zeci de mii de români ajung anual în Grecia continentală sau insulară. Ce se întâmplă cu toți aceia care au deja vacanțe programate acolo sau care revin din Grecia în zilele care urmează?

Cu toții au primit vestea proastă. Grecia a trecut pragul de infectare de 3 la mie și intră în zona roșie. Cei care revin de acolo în România vor fi nevoiți să stea în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Excepții de la măsura carantinării la revenirea din vacanța în Grecia

Există însă și excepții pentru care nu se aplică măsura carantinării. Acestea sunt:

  • Persoanele vaccinate anti-COVID, care au efectuat schema completă de vaccinare de cel puțin 10 zile. Acestea trebuie să prezinte echipei DSP de la Frontieră adeverința de vaccinare.
  • Persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile. acestea trebuie să prezinte documente doveditoare.
  • Copiii sub 6 ani. Cei cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani vor fi scutiți de carantină dacă au un test PCR negative, efectuat în ultimele 72 de ore.

În concluzie, persoanele nevaccinate sau cele care nu au fost infectate, intră în carantină la revenirea din Grecia în România. Noile măsuri se aplică de la 1 august.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide