Greșeală de proporții. Specificațiile lui Hyundai Ioniq 5 au ajuns pe internet

Autor: David Andrei 24 dec. 2020 Știri auto

Hyundai Ioniq 5 trebuia să rămână secret până anul viitor. Dar specificațiile tehnice au ajuns deja pe internet. Ce autonomie va avea mașina care are la bază Conceptul 45, prezentat de sud-coreeni anul trecut?

GALERIE FOTO

Secretul a fost dezvăluit din greșeală de Hyundai Austria, care a publicat pe site-ul oficial specificațiile tehnice ale primului membru al noii familii de mașini electrice. Aflăm astfel că modelul electric va avea 313 cai putere și tracțiune integrală. De 5,2 secunde va avea nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Până la 450 de kilometri va putea călători între două încărcări.

Ioniq 5 va măsura 4.650 de milimetri în lungime, 1.890 de milimetri în lățime și 1.600 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său va fi extrem de generos, de 3000 de milimetri, ceea ce se traduce printr-o cabină spațioasă.

Mașina poate fi rezervată deja în Austria. Clientul trebuie să achite 1.000 de euro, sumă care se va scădea din prețul final. Aceasta va fi returnată în cazul în care clientul se răzgândește.

Site-ul oficial al Hyundai Austria face referire la 150 de unități First Edition, care vor ajunge acolo și care vor avea dotări speciale și un preț special.

Ioniq 5, primul model al gamei electrice de la Hyundai

La baza lui Hyundai Ioniq 5 se află noua platformă E-GMP (Electric Modular Platform), rezervată mașinilor electrice. Odată cu transformarea în brand, sud-coreenii schimbă complet abordarea. Ioniq 5 va un CUV. Modelul va fi urmat de un sedan care va purta denumirea de Ioniq 6 și de SUV-ul de clasă mare, Ioniq 7.

Cel mai probabil, modelul va păstra mare parte din elementele de design ale Conceptului 45, dezvăluit la Salonul Auto de la Frankfurt anul trecut. Versiunea de serie ar putea renunța însă, la jantele extravagante. Rămâne de văzut dacă aceasta va primi mânere escamotabile sau tipul obișnuit de mânere atașate pe portiere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide