Hyundai dezvăluie noi detalii despre IONIQ 5

Autor: Marius Vișan 22 dec. 2020 Știri auto

Hyundai dezvăluie noi detalii despre IONIQ 5, primul autovehicul electric dedicat brandului IONIQ. Noul CUV va fi lansat în prima jumătate a anului 2021.

IONIQ 5 este unul dintre primele vehicule electrice din lume care va fi echipat cu un încărcător on-board de 800 V, contribuind astfel la maximizarea performanțelor, a spațiului interior, dar și la optimizarea greutății. Sistemul permite încărcarea de tip AC – 11 kWh sau de tip DC – de până la 232 kWh (încărcare ultra-rapidă).

IONIQ 5 a fost dezvoltat având la baza platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform), care oferă o mai mare flexibilitate în procesul de dezvoltare, pentru siguranță, eficientă, autonomie și performanțe sporite. În plus, interiorul va fi reinterpretat că un „spațiu de locuit inteligent”, conceput pentru a oferi mai mult confort.

Noi informații despre IONIQ 5 (interiorul autovehiculului, capacitatea de încărcare, caracteristicile de siguranță și de conectivitate) vor fi dezvăluite în curând prin intermediul rețelelor sociale.

În următorii 4 ani, sub umbrela brandului „IONIQ” vor fi introduse pe piață trei modele electrice

Tema care stă la baza gamei EV – „Timeless Value” – aduce designului o abordare nostalgică într-o manieră contemporană. Pe lângă „IONIQ 5” – un CUV, Hyundai va lansa „IONIQ 6” – un model sedan, urmat de „IONIQ 7”, un SUV de clasa mare.

Hyundai Motor Group a dezvăluit recent platforma E-GMP (Electric-Global Modular Platform), care va stă la baza viitoarelor autovehicule electrice ale gamei. E-GMP oferă o mai mare flexibilitate în procesul de dezvoltare, pentru siguranță, eficientă, autonomie și performanțe sporite.

Brand-ul Ioniq va schimba tiparul experiențelor trăite de clienții mașinilor electrice. Oficialii companiei spun că Ioniq pune accent pe un stil de viață conectat și va oferi experiențe integrate într-un stil de viață prietenos cu mediul.

Ioniq 5 va avea la bază conceptul Hyundai 45, dezvăluit în 2019 la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul va fi dezvăluit la începutul anului viitor. În 2022 va veni pe lume Ioniq 6, un sedan inspirat de conceptul Hyundai Prophecy, prezentat în primăvara acestui an. Va urma Ioniq 7, un SUV de clasă mare, programat să-și facă apariția în prima parte a anului 2024. Cei de la Hyundai susțin că designul noilor modele va fi inspirat de modele din trecut, dar într-o nouă abordare.

Interiorul celor trei va fi – spun reprezentanții Hyundai – un “spațiu inteligent”. Scaunele vor permite reglaje multiple, iar ocupanții vor primi conexiune wireless, o ergonomie exemplară și control intuitiv al funcțiilor vehiculului.

Hyundai intenționează să comercializeze un milion de mașini electrice până în 2025 și să devină unul dintre liderii segmentului vehiculelor cu emisii zero.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide