Greșeala incredibilă a unui șofer care participa la o cursă de stradă – VIDEO

Autor: Marius Vișan 13 oct. 2021 Știri auto
Greșeala incredibilă a unui șofer care participa la o cursă de stradă – VIDEO

În ciuda faptului că sunt foarte periculoase pentru șoferi dar și pentru spectatori, cursele de stradă sunt încă populare în multe țări.

Oamenii se adună noaptea târziu în diverse zone asfaltate pentru a viziona sau a participa la întreceri cu mașini. Nu de puține ori lipsa măsurilor de siguranță duce la accidente.

Un exemplu destul de jenant a fost publicat pe Reddit. În imagini putem vedea ce se întâmplă când șoferul unui VW Golf R a ales greșit treapta de viteză înainte de a porni de pe loc. El a pornit de la linia de start în marșarier.

Șoferul a pornit de la linia de start în marșarier

Videoclipul ne arată un Volkswagen Golf R și un BMW Seria 1 Coupe, pregătite pentru o cursă ilegală la care asistau mai mulți oameni.  Preocupările legate de siguranța oamenilor sunt inexistente, se poate observa că aceștia stau foarte aproape de vehiculele implicate în cursă.

În timp ce șoferii se pregătesc să înceapă cursa, se observă cum luminile de mers înapoi ale Golf-ului se aprind, dezvăluind că șoferul a băgat într-adevăr în marșarier. Câteva secunde mai târziu, mașina pornește, doar în loc să înainteze, se deplasează în spate, lovind un Seat Ibiza roșu care era parcat la câțiva metri în apropiere.

Greșeala incredibilă a unui șofer care participa la o cursă de stradă

Impactul s-a produs la viteză mică și, din fericire, nu au existat răniți. Cu toate acestea, pagubele înregistrate de acel Seat Ibiza sunt substanțiale. I-a fost afectată bara de protecție, capota, farurile, aripile și motorul care a început să fumege după impact.

În ceea ce privește motivul pentru care incidentul s-a petrecut există două variante. Dacă era un Golf R echipat cu cutie de viteze automată DSG, șoferul ar fi putut pune maneta de viteză în R în loc de D. Dacă mașina era dotată cu cutie de viteze manuală, atunci șoferul trebuie să fi împins accidental maneta în marșarier.

Postarea a adunat mai mult de o mie de aprecieri. Ea a devenit virală pe mai multe grupuri de pe Facebook și pe alte rețele sociale. Unii oameni îl iau la mișto pe șoferul ghinionist, iar alții îl compătimesc.

VIDEO

Sursă: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Idiots In Cars / Reddit.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide