Greșeala pe care o fac mulți șoferi în sensul giratoriu. Filmare din trafic care arată cum să NU schimbi banda

Autor: ProMotor 16 oct. 2020 Știri auto

Prezentăm acest caz pentru că îl întâlnim foarte des în traficul real. Schimbarea benzii, de pe banda doi pe banda unu, la trecerea prin sensul giratoriu. Clipul de mai jos a fost filmat în traficul din Bacău, și a fost urcat apoi pe un grup de Facebook.

O cameră de bord a filmat momentul în care o mașină aflată pe banda doi, încearcă să treacă pe banda unu, prin fața unui autobuz, fără să semnalizeze. Fie pentru că nu a văzut că autobuzul era acolo, fie din al motiv pe care nu îl cunoaștem, cert este că șoferul a efectual o manevră, fără să semnalizeze, manevră care a făcut ca mașina pe care o conduce să lovească autobuzul.

Din fericire, accidentul a fost ușor, dar, din nefericire, această manevră greșită este des întâlnită în trafic. Mulți șoferi nu se încadrează corect pe bandă când trec prin sensul giratoriu și produc astfel de incidente.

VIDEO

Cum se circulă corect în sensul giratoriu?

O intersecţie cu sens giratoriu este o intersecţie care are în mijloc un rondou, un monument sau marcaj rotund cu indicatorul „Intesecţie cu sens giratoriu”. Vehiculele ocolesc centrul intersecţiei prin dreapta, în sensul arătat de săgeţile de pe indicator.

Vehiculele care vor circula pe prima stradă sau arteră la dreapta se vor angaja cât mai mult de marginea din dreapta a intersecţiei. Vehiculele care nu circulă pe prima stradă sau arteră la dreapta, vor circula pe lângă insulă sau rondou până în momentul părăsirii intersecţiei cu respectarea reglementărilor privitoare la semnalizarea schimbării poziţiei de mers a vehiculelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Radar/Politie/Evenimente Rutiere Bacau



Comentarii
Inchide