Greșeala uriașă pe care o fac părinții. De ce să nu-ți pui copilul cu geaca pe el în scaunul auto?

Autor: Elena Luchian 06 feb. 2020 Știri auto

Mulți părinți fac o greșeală uriașă atunci când își pun copiii în scaunul auto. Nu le dau jos hainele groase și reglează centurile peste gecile voluminoase.

Galerie foto

Pe timp de iarnă, o greșeală comună îi pune în pericol pe cei mici atunci când sunt transportați cu mașina. Hainele groase de iarnă trebuie date jos înainte de a instala copilul în scoică sau în scaunul auto. Este o recomandare a producătorilor de sisteme de siguranță pentru transportul copiilor în mașină. Dar care este motivul?

Cu geaca groasă pe el, copilul nu va fi fixat corespunzător. Centurile vor fi strânse pe dimensiunile căpătate de copilul îmbrăcat gros, adică insuficient pentru a-i asigura susținerea necesară. În cazul unui accident, geaca se va comprima, iar centurile vor aluneca de pe umeri.

Mai mult, capul și gâtul sunt împinse în față de gulerul și gluga voluminoase, ceea ce sporește riscul unei accidentări a coloanei vertebrale, chiar și în cazul unei simple frâne mai puternice.

Cum poți testa dacă centurile sunt suficient de strânse?

Când îți instalezi copilul în scaunul auto, iar acesta poartă o geacă groasă sau un combinezon de iarnă, marchează cu o cretă poziția maximă a cordonului de fixare, în partea îndreptată spre spătarul banchetei mașinii (în cazul transportului rear-facing).

Ulterior, încearcă același lucru punând copilul în scaun fără geacă. Vei vedea o diferență de cel puțin 3 centimetri între fixarea cu și fără geacă groasă.

5 variante simple pentru ca micuților pasageri să nu le fie frig în mașină

  • Încălzim mașina înainte de a pleca la drum, apoi dezbrăcăm copilul și îl punem în scaunul auto.
  • Acoperim scaunul cu o pătură groasă, atunci când acesta nu este folosit. Pe durata folosirii sale, nu se utilizează niciun accesoriu nerecomandat de producător (pături, perne etc. pe scaun).
  • Învelim copilul cu geaca sau cu o pătură până când temperatura din mașină devine confortabilă.
  • Îl îmbrăcăm pe cel mic cu geaca invers, din față, cu mânecile acoperindu-i brațele și cu spatele gecii acoperindu-i pieptul și picioarele. Acest lucru se face pe deasupra centurilor.
  • Folosim fleece-uri, haine din lână, care se comprimă la strângerea centurilor.
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide