Grupul BMW anunță o uniformizare a prețurilor mașinilor noi vândute în Europa

Autor: Adrian Somai 12 dec. 2022 Știri auto

Grupul BMW a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că își dorește o simplificare a procesului de achiziționare a unei mașini noi, oferind astfel mai multă transparență clienților care își doresc o mașină nouă. Pentru a face asta, germanii anunță o oarecare uniformizare a prețurilor practicate pe mai multe piețe europene.

Nu este nicio surpriză pentru nimeni, prețurile mașinilor diferă de la o țară la alta. Sigur, în multe cazuri diferențele nu sunt chiar uriașe, însă există și situații în care diferențele de preț nu sunt chiar neînsemnate. Pentru a nu mai exista discuții pe această temă între clienți, oficialii germani ai grupului BMW își doresc acum o uniformizare a prețurilor pe mai multe piețe europene.

MINI și BMW au anunțat la sfârșitul săptămânii recent încheiate prețuri uniforme la mașinile noi ce vor fi comercializate în perioada următoare în anumite țări de pe Bătrânul Continent, potrivit Automotive News. Mai exact, acest plan va fi pus în practică mai întăi pentru marca MINI, prețurile urmând să fie uniformizate începând cu anul 2024. În cele din urmă, începând cu anul 2026, prețurile mașinilor BMW vor fi aduse, de asemenea, la același nivel în mai multe țări europene.

Ce înseamnă, de fapt, această uniformizare a prețurilor

Practic vorbind, modelele din gama MINI și BMW vor avea prețuri uniforme la nivel de regiune. Este important de menționat însă că oficiali germani ai grupului BMW nu au menționat foarte clar dacă această uniformizare a prețurilor va fi practicată la nivelul unei anumite regiuni sau la nivelul întregului continent european.

Odată cu punerea în aplicare a acestei noi reguli, clienții vor cumpăra în continuare mașina pe care și-o doresc prin intermediul unei platforme online. Însă, reprezentanțele nu vor mai avea posibilitatea de a face oferte individuale. Dealerii, cei care se ocupa de livrarea propriu-zisă a mașinilor și de anumite servicii conexe, vor primi un comision fix pentru serviciul făcut.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide