BMW Group caută forță de muncă în România. Inginerii români sunt vizați pentru o nouă uzină în Ungaria

Autor: Andreea Ditcov 09 dec. 2022 MASINI NOI

În ciuda faptului că România nu a primit undă verde pentru aderarea la Spațiul Schengen, BMW Group, care construiește o nouă uzină în Ungaria, caută pe piața din România ingineri pentru noua investiție de 3 mld. euro din Debrecen. Noua uzină constă într-o unitate de producţie dedicată mașinilor electrice, alături de o fabrică de baterii pentru acestea. Recrutarea are și un caracter de noutate, fiind prima dată când oficialii BMW Group caută ingineri și forță de muncă în special în țara noastră.

„Da, dorim să atragem angajaţi români care cunosc limba engleză şi/sau maghiara. Avem în plan campanii ţintite de asemenea pentru categorii selectate de joburi în viitor“, a declarat în exclusivitate pentru Ziarul Financiar dr. Áron Szekeres, BMW Manufacturing Hungary Kft, Head of HR Marketing and Recruitment.

BMW caută specialiști în România

În iunie 2022 Hans-Peter Kemser, directorul uzinei BMW de la Debrecen, a transmis într-un comunicat că echipa de doar 100 de angajați la crește cu cel puțin încă 900 de oameni și alți 500 de muncitori vor veni la uzină pentru fabrica de baterii. La acel moment, reprezentanții BMW comunicau că „ţinta este să recrutăm pentru poziţiile de management în toate tehnologiile cu specialişti unguri“, evitând să menționeze și România în comunicatul din iunie.

În prezent BMW Group a postat pe rețelele de socializare că este în căutare de forță de muncă pentru rolurile de specialist în mentenanţă, tehnician su­port în producţie sau specialist în auto­mati­zare. În total, pentru uzina din Debrecen există 56 de anunțuri de angajare pentru toate departamentele, de la tehnic la suport.

„Căutăm cu interes noi colegi cu puternice cunoştinţe tehnice şi experienţă în electrică, mecatronică, întreţinere robotică şi inginerie. De asemenea, deschidem mai multe poziţii în departamentul de calitate şi managementul lanţului de aprovizionare şi posturi de inginerie în noul modul energie. Experienţa în industria auto este una binevenită. Oferim salarii competitive şi beneficii pe care le vom comunica celor care vor intra în cadrul procesului de selecţie“, au explicat reprezentanţii BMW AG.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW Group


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide