Grupul Volkswagen: Producția unor modele electrice a fost epuizată până în 2023

Autor: Cristian Gubandru 18 mart. 2022 Știri auto

Cererea este din ce în ce mai mare pentru mașinile electrice. După ce Tesla a anunțat că producția Model 3 pentru 2022 la fabrica din China a fost epuizată, acum Volkswagen anunță că este în aceeași situație cu unele modele electrice.

Volkswagen mai spune că alte modele electrice care mai pot fi comandate necesită timpi lungi de așteptare.

Directorul financiar al Volkswagen AG, Arno Antlitz, a dezvăluit că grupul are o cerere puternică pentru mașini electrice și se așteaptă ca profitabilitatea să crească pe zona de electromobilitate.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit lui Antlitz, producția pentru unele dintre mașinile electrice (BEV) ale Grupului Volkswagen este epuizată până în 2023, în timp ce în cazul altor modele, care sunt încă disponibile, există adesea timpi lungi de așteptare.

Grupul Volkswagen, care, pe lângă marca Volkswagen, include și Audi, Porsche, Skoda și SEAT, vede că profitabilitatea mașinilor electrice crește mai repede decât se aștepta inițial. Principalul motiv pentru aceasta este cererea mare.

„Vedem marje mai bune, vedem o cerere mare a clienților. Inițial, am crezut că durează doi – trei ani până când vom vedea paritatea dintre ICE și vehiculele electrice cu baterie,” a spus Antlitz.

În 2021, grupul Volkswagen a vândut aproximativ 762.400 de vehicule electrice plug-in (în creștere cu 81% de la an la an), inclusiv 452.900 de vehicule electrice (în creștere cu 95,5% față de an).

De ce Volkswagen ar putea crește prețurile vehiculelor electrice

Volkswagen mai spune că din cauza creșterii prețurilor la materiile prime pentru baterii, grupul ar putea fi forțat să crească prețurile vehiculelor electrice.

Aceasta este încă o provocare pe lângă deficitul de semiconductori și problemele lanțului de aprovizionare, legate de invazia rusă a Ucrainei.

Potrivit lui Colin Langan, analist auto la Wells Fargo, citat de Automotive News, din cauza războiului, producția de mașini în Europa ar putea scădea cu 700.000 de unități în prima jumătate a anului 2022.

Principala problemă o reprezintă unitățile de producție de cablaje din Ucraina care sunt oprite. Potrivit experților, ar putea dura cel puțin 2-3 luni pentru a începe producția suplimentară a acestora în alte țări.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide