Producția Tesla Model 3 pentru Europa la fabrica din Shanghai este epuizată pentru 2022

Autor: Cristian Gubandru 12 mart. 2022 Știri auto

Producția alocată de Tesla în 2022 pentru Europa la uzina Giga Shanghai este deja epuizată. Durata de livrare estimată pentru Tesla Model 3 RWD și Long Range crește acum la aproape un an întreg în Europa.

În urmă cu o lună, timpul de livrare estimat pentru variantele Tesla Model 3 în configurații stoc a fost luna noiembrie 2022.

Acum, clienții care plasează o comandă pentru oricare dintre vehiculele electrice vor trebui să aștepte aproape un an întreg, deoarece alocarea producției Tesla la Giga Shanghai pentru Europa s-a epuizat pentru 2022.

Timpul de livrare pentru Tesla Model 3 în Europa

În Germania, Franța, Marea Britanie și alte câteva țări europene, timpul de livrare estimat a crescut până în februarie 2023. Acești timpi de așteptare în Europa sunt acum chiar mai mari decât cei cu care se confruntă clienții din America de Nord.

În Canada și SUA, comenzile pentru aceleași vehicule vor ajunge în august 2022 (RWD) și mai 2022 (LR AWD).

Există modalități de a scurta acești timpi de așteptare cu câteva luni, dar va trebui să plătiți mai mult pentru mașină selectând cel puțin un upgrade opțional, cum ar fi roțile, vopseaua sau un interior alb.

Tesla Gigafactory Berlin ar putea obține undă verde pentru a începe producția la mijlocul lunii martie, cu câteva luni mai târziu decât ar fi vrut oficialii companiei. Aprobarea pentru a începe producția a fost amânată de mai multe ori. Tesla a schimbat în mod repetat cantitățile de substanțe chimice toxice care se puteau scurge în accidente. Oficialii nu au evaluat încă planurile Tesla pentru curățarea apelor uzate. Abia atunci uzina poate primi permisele necesare.

Tesla se apropie de pragul de 100.000 de angajați în toate unitățile sale de producție de pe glob, datorită unei creșteri a forței de muncă cu peste 40% anul trecut. Tesla începe să ajungă din urmă unele dintre companiile mari în ceea ce privește forța de muncă globală.

Sursa: DriveTeslaCanada

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide