Guvernul Italiei consideră că nu este necesar să investească în grupul auto Stellantis

Autor: Robert Pindic 06 iun. 2023 Știri auto

Guvernul Italiei a anunțat luni că nu vede nevoia unei investiții directe în grupul Stellantis, fiindcă situația producătorului auto este pozitivă.

Îngrijorările legate de pierderea de locuri de muncă la Stellantis au generat cereri ca Italia să investească în producătorul auto. Însă, atât guvernul de la Roma cât și producătorul auto au declarat că o astfel de acțiune nu este necesară, fiindcă situația financiară a constructorului este încă bună.

Giancarlo Giorgetti, ministrul Finanțelor din Italia, a răspuns la întrebările reporterilor cu privire la faptul că Roma ar trebui să investească în Stellantis pentru a avea un cuvânt mai important de spus în ceea ce privește modul în care aceasta este gestionată. Acesta a afirmat că directorul general al companiei, Carlos Tavares, și-a demonstrat capacitatea de a produce rezultate financiare pozitive pentru grup.

Președintele Stellantis John Elkann este de aceeași părere

Giorgetti a declarat luni: „Statul ar trebui să intervină doar atunci când piața eșuează sau pentru a proteja interesul național strategic”, citează Reuters. „Nu știu dacă Franța are mai mult de spus decât Italia în Stellantis”, continuă oficialul italian.

În urmă cu o săptămână, Stellantis a transmis de asemenea că nu are nevoie de statul italian ca acționar, deoarece constructorul auto se află într-o situație bună, spune președintele consiliului de administrație, John Elkann. „Cred că statele investesc în companii atunci când acestea o duc rău. Iar Stellantis o duce foarte bine”, a declarat acesta la Torino.

Stellantis N.V. este o corporație multinațională producătoare de automobile formată în 2021 pe baza uniunii dintre grupurile Fiat Chrysler Automobiles și PSA (Peugeot S.A.). Activitatea principală a constructorului auto este proiectarea, dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de automobile cu cele 16 mărci ale sale: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram și Vauxhall. După Volkswagen AG, grupul auto Stellantis este al doilea cel mai mare producător auto din Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stellantis, ProMotor


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide