Noul Peugeot 3008 va fi dotat cu un ecran curbat cu diagonala de 21 de inch

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iun. 2023 Știri auto

Peugeot dezvăluie noi imagini cu interiorul viitorului SUV 3008. Accentul este pus pe tabloul de bord digital cu diagonală impresionantă.

Ecranele nu mai reprezintă o surpriză când vine vorba de mașinile noi. Ecranele sunt, în mare parte, norma în actuala industrie și au început să înlocuiască ceasurile de bord clasice și butoanele fizice. Peugeot este unul dintre producătorii care au adus un design neconvențional pentru tabloul de bord în urmă cu peste un deceniu. Zece ani mai târziu, producătorul auto francez dezvăluie noua iterație a acestui panou de bord, intitulată Panoramic i- Cockpit. Aceasta va debuta în septembrie pe noua generație a SUV-ului 3008, iar configurația aduce un afișaj curbat de 21 de inch. La fel ca în cazul modelului anterior, panoul este montat sus pe bord.

Curbat ușor către șofer, noul ecran este completat de ceea ce Peugeot numește i-Toggles. Acestea sunt montate pe consola centrală și constau în 10 butoane sensibile la atingere care pot fi configurate pentru a se potrivi mai bine nevoilor șoferului și pasagerului din față. Procedând astfel, numărul de comenzi convenționale a fost redus la minimum, creând astfel un design minimalist, care să nu încarce consola centrală.

Peugeot 3008 va primi noul panou digital Panoramic i-Cockpit

Aspectul minimalist a fost realizat și prin îndepărtarea selectorului transmisie și înlocuirea acestuia cu butoanele PRND în partea dreaptă a butonului de Star/Stop de pe bord. Acest lucru favorizează crearea de spații de stocare, precum și creșterea suprafeței suportului de încărcare wireless pentru un smartphone. Orificiile de ventilație subțiri din stânga și din centru au fost unificate pentru un aspect unitar, destul de elegant.

Comenzi tactile suplimentare pot fi regăsite pe volanul de mici dimensiuni, în stilul deja consacrat Peugeot. Totuși, sperăm ca acestea să funcționeze mai bine decât la alte mașini care au mai încercat această abordare. Spre exemplu, Volkswagen renunță la aceste comenzi tactile de pe volan și a declarat că va reveni la comenzile convenționale în urma criticilor aduse de clienții nemulțumiți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide