Haosul din trafic continuă: timp de două luni, traficul în Piaţa Unirii va fi paralizat. Ce se întâmplă?

Autor: Cristian Agatie 15 aug. 2019 Știri auto
Haosul din trafic continuă: timp de două luni, traficul în Piaţa Unirii va fi paralizat. Ce se întâmplă?

Primăria Capitalei anunţă că vineri, 16 august, încep lucrările de modificare geometrică a arterelor perimetrale din Piaţa Unirii pentru a fi create benzi pentru transportul public şi pentru maşini. Durata de execuţie este de două luni.

„Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Străzilor Bucureşti, demarează vineri lucrările de Modificări geometrice ale arterelor perimetrale din Piaţa Unirii în scopul creşterii capacităţii de circulaţie generală şi creării de benzi dedicate transportului public de suprafaţă”, anunţă municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

Proiectul, care vizează reorganizarea circulaţiei în Piaţa Unirii, vizeaza tronsonul dintre strada Halelor şi Splaiul Independenţei, iar lucrările vizează, potrivit Primăriei Capitalei:

  • Reconfigurarea insulei situate între strada Bibescu Vodă şi Piaţa Unirii, prin blocarea accesului din strada Bibescu Vodă.
  • Reconfigurarea alveolelor pentru staţiile STB prin delimitarea benzilor de circulaţie prin intermediul unor spaţii verzi construite cu borduri ridicate.
  • Delimitarea benzilor de circulaţie dedicate transportului în comun pe mijlocul Pieţei Unirii şi pe partea dreaptă a Splaiului Unirii, prin intermediul marcajelor şi/sau a stâlpişorilor, după caz.
  • Reconfigurarea insulelor din intersecţia Splaiul Unirii cu Splaiul Independenţei/Piaţa Unirii, respectiv dintre Piaţa Unirii şi B-dul Corneliu Coposu.
  • Crearea unei benzi auto suplimentare pe Splaiul Independenţei, prin mutarea trotuarului către parc cu 1,8 m.

„Organizarea de şantier se va realiza cu afectarea minimă a vecinătăţilor cât şi a circulaţiei auto şi pietonale”, arată sursa citată. Durata de execuţie a lucrărilor este de două luni de la începerea lucrărilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide