Hennessey prezintă noul Venom F5 Roadster: 1.842 CP și o viteză de vârf de peste 480 km/h!

Autor: Mihai Morcovescu 19 aug. 2022 Știri auto

La trei ani de la apariția primelor informații și schițe oficiale, Hennessey Performance a dezvăluit noul Venom F5 Roadster. Modelul va fi prezentat publicului în cursul acestei zile, în cadrul show-ului automobilistic „Monterey Car Week”.

Americanii descriu mașina lor ca fiind în momentul de față „cea mai puternică și mai rapidă decapotabilă din lume”. Aceasta folosește un motor V8 twin-turbo montat central, care dezvoltă o putere maximă de 1.842 de cai-putere.

Noul Venom F5 Roadster va fi produs într-o serie limitată de doar 30 de exemplare.

Noul Hennessey Venom F5 Roadster costă 3 milioane de dolari

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În 2020, Hennessey Performance prezenta Venom F5, primul hypercar conceput și dezvoltat în întregime „in house”. Acum, la aproape doi ani distanță, compania americană a dezvăluit versiunea decapotabilă a acestui model, care se numește Venom F5 Roadster.

Din punct de vedere estetic, decapotabila este identică la partea frontală cu varianta coupe. În același timp, șasiul este realizat tot din carbon, fiind de tip monococă. Acoperișul detașabil este fabricat tot din carbon, este căptușit cu Alcantara și cântărește doar 18 kilograme. La spate și-a făcut apariția un geam sub care se „ascunde” propulsorul. Americanii spun că acesta rezistă la temperaturi de peste 540 de grade Celsius.

Aspectul exterior este completat de jantele de 19 inch pe față și de 20 de inch pe spate. Acestea au fost dezvoltate special pentru acest model și sunt confecționate din aluminiu forjat. La interior, Hennessey Venom F5 Roadster oferă scaune sport îmbrăcate în piele, volan decupat în partea superioară și un instrumentar de bord digital.

Noua decapotabilă cântărește puțin peste 1.400 de kilograme. Comparativ, coupe-ul din care derivă are o masă de 1.360 de kilograme. De regulă, decapotabilele cântăresc mai mult decât hardtop-urile din cauza mecanismului de retractare al acoperișului, dar și a rigidizării suplimentare a șasiului.

Noul roadster este pus în mișcare de același motor V8 twin-turbo de 6,6 litri care îl animează și pe Venom F5. Acesta produce 1.842 CP și 1.617 Nm de cuplu. Resursele sunt transmise către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze semi-automată cu 7 trepte. Deși performanțele mașinii nu au fost dezvăluite, reprezentanții companiei de peste Ocean susțin că aceasta este capabilă să atingă o viteză de top de peste 480 km/h.

Hennessey va produce noul Venom F5 Roadster într-o serie limitată de doar 30 de unități. Producția va demara la sfârșitul anului curent. Decapotabila va avea un preț de pornire de 3 milioane de dolari. Spre comparație, coupe-ul costă 2,1 milioane de dolari.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hennessey Performance


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide