Cel mai mare avion din lume a aterizat pe Henri Coandă. GALERIE FOTO cu Antonov-225

Autor: Marius Vișan 08 oct. 2021 Știri auto

Cel mai mare avion comercial din lume, Antonov AN-225 Mriya, a aterizat joi pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, a informat Regia Autonomă ROMATSA.

„Controlorii de trafic aerian ai ROMATSA au avut astăzi o misiune specială: să asigure aterizarea în siguranţă pe aeroportul Otopeni a uriaşului avion Antonov AN-225 Mriya. Unic şi cel mai mare din lume, acesta are 6 motoare, o lungime de 84 de metri şi o anvergură a aripilor de 88,4 metri, fiind folosit în transporturi comerciale de gabarit depăşit, de până la 250 de tone”, a transmis Regia Autonomă ROMATSA pe pagina sa de Facebook.

Intră în GALERIA FOTO

Conform sursei citate, mai mulţi iubitori ai zborului şi reprezentanţi ai instituţiilor de aviaţie din Romania au fost prezenţi la aeroport pentru a asista la această premieră pentru România. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a confirmat că aparatul Antonov-225, considerat mai mare avion din lume, urma să aterizeze joi, 7 octombrie, în jurul orei 12.00, pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

Avionul a venit din Linz (Austria), iar vineri şi duminică va efectua două zboruri din Bucureşti spre Riyadh (Arabia Saudită).

Primul zbor al avionului Antonov AN-225 Mriya a avut loc la 21 decembrie 1988. În prezent, în serviciul comercial se află un singur avion de acest tip, disponibil pentru transporturi comerciale de gabarit depăşit, de până la 250 tone.

Aeronava poate decola cu o masă totală de 600 de tone, din care 300 de tone poate fi masa maximă pentru combustibil.

Sursă: Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Romatsa R.A / Facebook , Mihai Pop și Alexandra Pandrea / Gandul Media Network


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide