Honda a dezvăluit noul HR-V. SUV-ul nipon va ajunge în 2023 și în Europa, unde se va numi ZR-V

Autor: Mihai Morcovescu 08 iun. 2022 Știri auto

Constructorul japonez de automobile Honda a lansat oficial noul model HR-V destinat piețelor din SUA, Canada și Mexic. SUV-ul nipon va ajunge și pe piața din Europa, însă va fi comercializat sub denumirea ZR-V.

Honda HR-V folosește aceeași platformă ca noul Civic

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cei de la Honda au publicat în urmă cu aproximativ două luni primele imagini cu noul lor model HR-V. Acum, niponii au lansat oficial SUV-ul peste Ocean, iar versiunea destinată pieței nord-americane diferă din punct de vedere estetic și tehnic de cea care va ajunge în 2023 în Europa.

Una dintre diferențe constă în gabaritul mașinii. Dacă europenii se îndreaptă tot mai mult către modele de segment compact, cei de pe continentul american sunt adepții unor vehicule mai mari. Iar noul HR-V a crescut simțitor în dimensiuni.

Noul HR-V pentru piața nord-americană este bazat pe noua generație Civic lansată nu demult în Europa. Cele două modele se aseamănă destul de mult, astfel că regăsim o grilă frontală de mari dimensiuni și prize de aer integrate în bara de protecție față. SUV-ul afișează în plus o notă de sportivitate datorită unor detalii estetice precum eleronul posterior și difuzorul fals, care are și rol de scut.

Interiorul este, de asemenea, în mare parte același ca la noul Civic. Asta înseamnă că nord-americanii vor beneficia de un instrumentar de bord complet digital de 7 inch și de un ecran central pentru sistemul de infotainment de aceeași mărime. Opțional va fi disponibil un display de 9 inch. Sistemul multimedia oferă conectivitate wireless pentru smartphone și este compatibil Apple CarPlay și Android Auto.

Noul HR-V nu oferă versiuni hibride

La capitolul gabarit, HR-V-ul american este mai lung cu 43 mm comparativ cu modelul european și are și un portbagaj mai încăpător, de 690 de litri. Dacă se va rabata bancheta, volumul spațiului destinat bagajelor va crește până la 1.560 de litri. Versiunea europeană a SUV-ului nipon are un portbagaj al cărui volum poate ajunge cel mult la 1.305 litri.

Cum spuneam, și gamele de motorizări ale celor două versiuni HR-V sunt complet diferite. Modelul entry-level este echipat cu un motor cu 4 cilindri de 2,0 litri aspirat natural, care se regăsește și pe noul Civic. Acesta produce 158 CP și 187 Nm de cuplu. Resursele sunt transmise către roțile din față prin intermediul unei cutii de viteze automată CVT.

Din oferta nord-americană va lipsi, în schimb, propulsorul turbo de 1,5 litri și 180 CP. De asemenea, nu va exista nici o opțiune hibridă, aceasta urmând să fie oferită în Europa. În plus, cutia de viteze manuală cu șase trepte va fi disponibilă doar pe varianta europeană.

Noul Honda HR-V are un preț de pornire 23.650 de dolari, adică echivalentul a 22.000 de euro, și ajunge la 28.950 de dolari (cca. 27.000 de euro). SUV-ul japone va fi lansat în Europa în cursul anului viitor sub numele de ZR-V.

Sursa: Honda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide