Honda a dezvăluit noua generație HR-V pentru America. SUV-ul va fi vândut în Europa sub alt nume

Autor: Mihai Morcovescu 05 apr. 2022 Știri auto

Japonezii de la Honda au dezvăluit primele fotografii și informații referitoare la noua generație HR-V destinată pieței nord-americane. SUV-ul nipon va ajunge și pe unele piețe din Europa, unde va fi comercializat, însă, sub o altă denumire.

Honda HR-V ar putea folosi motorizările de pe noua Civic

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Aceasta este cea de-a doua generație HR-V pentru America de Nord. Acest lucru ar putea suna ciudat pentru că, anul trecut în februarie, Honda a lansat cea de-a treia iterație a modelului pe alte piețe, inclusiv Europa.

Nu știm dacă au dorit să creeze confuzie, însă niponii anunță că noua HR-V pentru piața nord-americană va fi disponibilă și pe piața europeană. Acest lucru se va întâmpla începând cu 2023, însă mașina va fi comercializată sub o altă denumire, care încă nu a fost ales.

Cele două modele sunt diferite în ceea ce privește design-ul și dimensiunile. Honda HR-V pentru SUA și Canada a fost dezvoltată pe aceeași platformă ca noua Civic, ajunsă la cea de-a 11-a generație. Asta înseamnă că lungimea, lățimea și ampatamentul sunt mai mari. Conform informațiilor oficiale, spațiul interior este mai generos comparativ cu cel oferit de modelul anterior.

În ceea ce privește gama de motorizări, noua HR-V va folosi, probabil, aceleași agregate ca noua Civic. Este posibil ca bagajul de putere să fie pe SUV mai mare. Motorul de bază de pe hatchback este un 2,0 litri cu patru cilindri, care livrează 158 CP. De asemenea, nu este exclus ca din ofertă să facă parte și propulsorul de 1,5 litri turbo și 180 CP.

Noua Honda HR-V pentru SUA și Canada își va face debutul comercial în vara acestui an.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide