Honda a prezentat interiorul noului HR-V. SUV-ul japonez abandonează hipstereala

Autor: Cristian Agatie 27 mai 2021 Știri auto

Honda a prezentat interiorul noului HR-V. Vestea bună este că SUV-ul japonez abandonează hipstereala care a marcat modelele din ultimii 10 ani și abordează un look clasic, elegant.

Intră în Galeria FOTO

Modelele Honda din ultimii ani au fost marcate de un design discutabil, care a prins mai degrabă la hipsteri decât la restul populației. Este o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, dealerii Honda au putut afișa prețuri semnificativ mai ridicate decât ale altor modele de volum similare, compensând astfel volumele de vânzări pierdute. Pe de altă parte, modelele japonezilor au fost constant evitate de cei care își doreau o mașină discretă, elegantă. Păcat, pentru că mașinile Honda sunt cu adevărat bune.

Vestea bună este că designul Honda pare să fi depășit faza extravaganțelor. O demonstrează noul HR-V, SUV-ul de clasă mică al japonezilor. Exteriorul lui HR-V, dezvăluit în luna februarie, ne-a pus în fața unui model desenat sobru, aproape tradițional. Astăzi vedem un interior simplu și funcțional, care pune în centru șoferul și experiența la volan. Întrucâtva, ne bucură faptul că Honda nu a perpetuat acvariul cu pești virtual al modelului electric Honda e.

Honda a prezentat interiorul noului HR-V. Caracteristică surprinzătoare

Honda vorbește de un nou concept „lumină și vânt” care, fără doar și poate, înseamnă ceva în cultura japoneză, dar care nu sună foarte convingător în română. Ideea de a lăsa cât mai multă lumină în interiorul unei mașini nu poate decât să-i înspăimânte pe cei care știu ce înseamnă un interior încins în arșița verii. Din fericire, conceptul se referă la vizibilitate și Honda promite că HR-V o va oferi fără obstrucții inutile.

O imagine face cât o mie de cuvinte, așa că vă invităm să admirați în galeria foto interiorul lui HR-V. Planșa de bord este una simplă, care contribuie la senzația de calm. Ecranul central, dar și comenzile sistemului audio și ale climatizării sunt poziționate optim, în câmpul vizual al șoferului și la îndemână.

Sistemul de ventilație introduce un concept nou, denumit Air Diffusion System, care dublează gurile de ventilație obișnuit de o fantă în formă de L. Atunci când aerul este direcționat către aceasta, curentul de aer ocolește ocupanții mașinii, asigurând un climat optim fără inconfortul obișnuit. Selectarea tipului de ventilație se face folosind un buton rotativ poziționat în zona gurilor laterale de ventilație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide