Honda Civic Type R a stabilit un nou record pe Nürburgring – VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 20 apr. 2023 Știri auto

Renault Megane RS Trophy-R pierde titlul de cel mai rapid model de serie cu roți motrice față obținut în anul 2019 pe celebrul circuit Nürburgring Nordschleife. Pe 24 martie 2023 membrii echipei nipone de dezvoltare au parcurs cu modelul de performanță Honda Civic Type R un tur pe circuitul german în 7 minute 44:881 secunde.

Honda Civic Type R a stabilit un nou record pe traseul cu lungimea de 20,8 kilometri de pe Nürburgring Nordschleife și a devenit cel mai rapid model cu tracțiune față din lume.

Autoturismul de performanță japonez are sub capotă un propulsor de 2,0 litri și poate rula cu o viteză maximă de 275 km/h.

Un nou record stabilit de Honda Civic Type R

Modelul nipon este echipat cu un propulsor de 2,0 litri turbo cu patru cilindri care, în ultima sa versiune, produce 329 CP și 420 Nm de cuplu. Împreună cu o transmisie manuală actualizată cu șase trepte, Civic Type R este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde și poate să atingă o viteză maximă de 275 km/h. Noul design exterior a contribuit, de asemenea, la un timp record, cu soluții aerodinamice nou dezvoltate, cum ar fi unghiul aripii spate și elemente complexe de sub podea. Honda Civic Type R are un ampatament cu 35 mm mai lung față de modelul anterior și cu ajutorul suspensiei spate multilink oferă o stabilitate îmbunătățită în viraje.

Cu aceste date tehnice Honda Civic Type R a reușit să parcurgă turul cu o lungime de 20,8 kilometri de pe Nürburgring Nordschleife în 7 minute 44:881 secunde. Rivalul Renault Megane Trophy-R fusese cotat în anul 2019 cu un timp de 7 minute 54:36 secunde și era la acel moment cel mai rapid model cu tracțiune față de pe Nürburgring. Modelul francez de performanță este echipat cu un motor de 1,8 litri capabil să ofere 300 CP și 400 Nm.

Nu este pentru prima dată când Honda Civic Type R stabiliște noi recorduri pe circuitul Nürburgring Nordschleife. În anul 2015 modelul nipon reușea să stabilească un timp de 7 minute 50.63 secunde, iar în 2017 Type R stabilea un nou record în această categorie cu timpul de 7 minute 43.80 secunde. Prin obținerea acestui timp pe Nürburgring în 2017 Honda Civic Type R dobora la acel moment timpul 7 minute 47.19 reușit de Volkswagen Golf GTI Clubsport S în 2016.

În acest clip video putem să vedem turul complet efectuat de Honda Civic Type R pe Nürburgring Nordschleife:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide