Noua Honda Civic Type R este mai puternică ca niciodată

Autor: Ionuț Vîlciu 01 sept. 2022 Știri auto

Honda a publicat cifrele de putere pentru noul Civic Type R. Hot hatch-ul japonez are sub capotă 315 cai putere.

Honda a dezvăluit noua generația a lui Civic Type R luna trecută. Producătorul nipon promitea atunci că va fi cea mai puternică iterație creată vreodată. Acum, Honda a dezvăluit cifrele de putere oficiale ale mașinii. Noua generație a compactei vine cu 315 cai putere și 420 Nm.

Acest lucru înseamnă că mașina are 9 cai putere în plus față de modelul pe care îl înlocuiește. De asemenea, se bucură de mai mult cuplu, 420 Nm față de 400.

Producătorul japonez spune că noua sa mașină „oferă cea mai bună experiență de conducere în segmentul hot hatch”.

„Type R este foarte important pentru Honda, fiind punctul culminant al performanței noastre din fabrică și o marcă de neînlocuit, care le permite entuziaștilor să experimenteze spiritul de curse al Honda și să caute maximul în viteză și plăcerea de a conduce”, a declarat Hideki Kakinuma, lider global de dezvoltare Civic Type R. „Noul Civic Type R va continua această moștenire, valorificând ingineria Honda dovedită pe circuit pentru a oferi performanțe și pasiune extreme – atât pe șosea, cât și pe circuit.”

Ce aduce noul Civic Type R?

Noul Civic Type R a fost testat în toată lumea. Din Japonia, până la Nurburgring, mașina a fost supusă testelor dinamice.

Sub capotă se află o versiune și mai puternică a motorului Honda K20C1. Puterea, cuplul și răspunsul sunt îmbunătățite de un turbocompresor reproiectat. De asemenea, și de un debit de aer crescut și un nou sistem de evacuare mai eficient, care are un design direct și o supapă de evacuare activă. Mărimea, forma și numărul palelor turbinei turbocompresorului au fost optimizate împreună traseul admisiei, permițând turbocompresorului să genereze presiune într-un interval mai larg și mai eficient.

O deschidere mai mare a grilei, radiatorul mai mare și un nou ventilator cu diametru mare îmbunătățesc răcirea motorului. Pentru a amplifica senzația pe care o simți în spatele volanului, supapa de evacuare activă se deschide la turații mai mari pentru a spori și a spori sunetul motorului.

Transmisia manuală cu șase trepte a fost și ea revizuită. Sistemul de rev-matching a fost actualizat și a fost montat un volant mai ușor. Mașina vine în standard cu un diferențial cu patinare limitată pentru a putea face față puterii, care este transmisă exclusiv pe puntea față.

Prețurile pentru noua generație de Civic Type R nu au fost deocamdată oferite.

Sursa: Honda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide