Honda dezvoltă un sistem de monitorizare a marcajelor stradale (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 20 dec. 2021 Știri auto

Japonezii de la Honda anunță că proiectează un sistem inteligent care va monitoriza starea marcajelor de pe șosea. Constructorul nipon va dezvolta această tehnologie folosindu-se de unele sisteme de asistență care se regăsesc pe mai multe mașini.

Sistemul gândit de cei de la Honda va aduna imaginile cu ajutorul unei camere amplasate în partea frontală a mașinii. Aceasta va transmite autorităților problemele reperate în carosabil cu scopul îmbunătățirii siguranței rutiere.

Sistemul Honda va semnala problemele în timp real

Concret, Institutul de Cercetare Honda (HRI) a pus la punct un parteneriat cu Departamentul de Transport din statul american Ohio. Cele două entități lucrează pentru a crea un sistem care să monitorizeze starea marcajelor de pe șosele.

Tehnologia gândită de niponi este simplă. O cameră video ce va fi amplasată în partea din față a vehiculului va vizualiza marcajele de pe carosabil. În timp real va putea determina starea acestora cu ajutorul unui cod de culori.

Marcajele în stare bună vor fi afișate cu verde, iar cele aflate într-o stare acceptabilă vor fi afișate cu galben. În schimb, marcajele șterse sau slab vizibile vor fi afișate în culoarea roșu. În plus, șoselele care nu prezintă nici un fel de marcaj vor fi afișate cu gri.

Informațiile și coordonatele GPS vor fi ulterior trimise direct către autoritățile responsabile de îngrijirea drumurilor. Practic, datorită acestui sistem inovator, nu vor mai fi necesare inspecții de lungă durată, iar autoritățile vor putea interveni fix în locurile semnalate de sistemul Honda.

Oficialii de la Honda iau în calcul și posibilitatea ca informațiile să fie partajate între vehicule. Astfel, vor putea fi evitate numeroase accidente deoarece șoferii vor fi avertizați din timp în legătură cu o problemă. Ei se vor putea adapta condițiilor și nu vor fi luați prin surprindere.

Honda plănuiește să extindă pe viitor capacitățile sistemului astfel încât să poată detecta gropile din asfalt.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide