Gaia GPS este prima aplicație de navigație off-road pentru Android Auto

Autor: Cristian Agatie 10 aug. 2021 Știri auto

Android Auto a devenit interfața preferată pentru milioane de șoferi care folosesc popularul sistem de operare dezvoltat de Google, chiar dacă oferta de aplicații nu este foarte bogată. Gaia GPS este prima aplicație de navigație off-road pentru Android Auto.

Intră în galeria FOTO

În ciuda popularității interfeței pentru automobile dezvoltate de Google, oferta de aplicații compatibile cu Android Auto nu este încă foarte mare. Desigur, există câteva aplicații pentru muzică, câteva aplicații de navigație, dar, comparat cu numărul de aplicații disponibile în magazinul Google Play, Android Auto pare un ecosistem pustiu. În cazul aplicațiilor pentru navigație, Google Maps și Waze au fost multă vreme singurele disponibile. Abia recent, Sygic a lansat suport pentru Android Auto.

Ultima din această categorie care se lansează pe Android Auto este Gaia GPS: Hiking, Offroad Maps. Populară printre amatorii de off-road, Gaia a primit botezul Android Auto de curând, chiar dacă deocamdată este vorba de versiunea beta a aplicației. Pentru a accesa această aplicație va trebui să urmezi instrucțiunile disponibile pe site-ul Gaia. Primul pas va fi să te înscrii ca beta-tester în magazinul Google Play și să alegi în meniu opțiunea „you’ve created drivable routes (i.e. in driving mode) on the app or site”.

Gaia GPS: aplicație de navigație off-road pentru Android Auto. Cum o instalezi?

După aceea, Gaia va fi disponibilă în sertarul de aplicații Android Auto în momentul conectării telefonului la sistemul multimedia al mașinii. Gaia oferă posibilitatea vizualizării rutelor în format topografic, satelit sau trail. Una dintre cele mai cool funcții este folosirea telefonului ca ecran suplimentar, pe care se pot afișa informații complementare.

Recent, Google a actualizat interfața Android Auto la versiunea 6.0, care oferă o schimbare semnificativă a designului, dar și funcții noi disponibile pentru cei care au telefoane cu Android. Printre acestea se numără și MultiDisplay, care va permite folosirea eficientă a spațiului în cazul ecranelor late prin rularea side-by-side a două aplicații. În plus, la fel ca la laptop, ecranul mașinii va putea fi extins cu al doilea ecran, cel al telefonului, care va putea afișa informații complementare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide