Honda Elevate este un nou SUV accesibil lansat pe piața din India, dar care ar putea ajunge și în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 07 iun. 2023 Știri auto

Honda a lansat pe piața auto din India noul SUV Elevate. Modelul accesibil ar putea ajunge în viitor la vânzare și pe piața din Europa.

Producătorul japonez a lansat pe piața din India un nou SUV compact. Numele său este Elevate și, ulterior, va fi disponibil și pe alte piețe la nivel global.

Honda vrea să își consolideze poziția pe piața auto din India, tocmai de aceea lansează un nou SUV compact pe această piață. Potrivit Carscoops, noul model va ajunge la vânzare și pe alte piețe, așa că există șanse să îl vedem și în Europa.

Honda Elevate este un SUV de dimensiuni reduse, fiind ceva mai mare decât un Suzuki Vitara, având o lungime de 4,3 metri, este lat de 1,79 metri și lat de 1,65 metri. Garda la sol este impresionantă, măsurând 22 de centimetri. Sunt SUV-uri mai mari, cu pretenții, care nu se pot lăuda cu o astfel de valoare.

Honda Elevate are un design pătrățos și robust. Grila mare este evidențiată de o bandă cromată care conectează farurile cu tehnologie LED, în timp ce nasul înalt subliniază faptul că este un SUV. Profilul este destul de simplu, cuminte am putea spune, iar jantele de 17 inch arătă destul de mici pentru înălțimea vehiculului. Partea din spate este ușor de identificat ca fiind o Honda, cu stopuri LED în forma literei L.

Honda Elevate va primi și o versiune electrică

La interior, Honda Elevate primește ceasuri analogice de bord sunt acompaniate de un afișaj de 7 inch, în timp ce un ecran tactil separat de 10,25 inch montat în centrul planșei de bord este folosit pentru sistemul de infotainment. Acesta are conectivitate atât cu Apple CarPlay, cât și cu Android Auto.

Alte dotări disponibile includ o trapă cu acționare electrică, un suport de încărcare wireless pentru telefoanele mobile și guri de ventilație pentru ocupanții locurilor spate.

Sub capota noului regăsim un motor pe benzină de 1.5 litri, care dezvoltă 119 CP și 145 Nm. Clienții au la dispoziție fie o transmisie manuală cu 6 rapoarte, fie una automată de tip CVT.

Mai mult, Honda spune că Elevate va primi în următorii 3 ani și o versiune electrică, variantă pe care am putea să o primim și în Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide